(0)
0,00 €

Gids Skateboards

Hieronder krijgt u een aantal aanwijzingen waarmee u rekening dient te houden tijdens het kiezen van een skateboard.

Ten eerste moeten wij even melden dat de keuze van skatboard een persoonlijk onderwerp is voor iedere skater. Er bestaat dus niet zoiets als universele regels om de ene over de andere te kiezen.

Wanneer u met andere skaters spreekt, zult u een grote verscheidenheid aan meningen te horen krijgen over welke skateboard te kiezen, over de kwaliteit van elk merk, over de verschillende "technologieën", gebruikte materialen, enz...

Geen enkele daarvan is helemaal juist, maar natuurlijk ook niet helemaal fout. De board die bij iemand past, hoeft niet perse ook bij iemand anders te passen.

Daarom raden wij aan, indien u de kans heeft, om verschillende boards te gebruiken en zelf achter te halen bij de welke u het zich het meest op uw gemak voelt.

Op deze pagina trachten wij u wat informatie te geven, op basis van onze persoonlijke meningen, en met beginnende skaters in gedachte, zodat zij over een richtlijnen beschikken over welke skateboard te kiezen voor hun eerste keuze.

Aspecten van een skateboard

Merk

Het merk is misschien wel het persoonlijkste onderwerp van allemaal. Sommige skaters zijn jarenlang trouw aan één merk, terwijl anderen van merken veranderen naargelang de jaren voorbijgaan.

De merken waarmee wij samenwerken bij Fillow zijn allemaal gespecialiseerd in de sector, en hun producten bieden een bewezen kwaliteit.

We kunnen geen bepaald merk over de andere aanraden gezien, zoals wij eerder gezegd hebben, dit vooraal een kwestie van persoonlijke voorkeur is. Indien wij een merk verkopen in onze winkel, dan betekent dit dat wij volop vertrouwen in de kwaliteit ervan.

Wij raden aan dat u een kijkje neemt op de site waar u gaat skaten, de verschillende merken bekijkt en, indien mogelijk, verschillende uitprobeert.

 

De verschillen tussen de merken kunnen onder andere zijn: materialen, de vorm van de boards, de versieringen, de team riders, etc.

Materiaal

Het overgrote deel van de boards zijn vervaardigd uit houten platen.

Bij kwaliteitsvolle boards worden er 7 platen Canadese esdoorn gebruikt.

Bijna alle merken beschikken over high-end modellen die een laag glasvezel of koolstofvezel bevatten,  of die beschikken over een bepaalde bouwtechnieken die zowel het rendement als de resisistentie van de board verhogen. Deze modellen verhogen de prijs van de board en zijn niet echt aan te raden voor iemand die juist zijn eerste stappen zit in de skate wereld.  

Afmetingen en Onderdelen van de Board

Hieronder gaan wij het hebben over de verschillende afmetingen en onderdelen van een skateboard:

TailDit is het gedeelte dat omhoog buigt aan de achterkant van de skateboard

NoseIs het deel dat dat omhoog buigt aan de voorkant van de skateboard. Het kan soms moeilijk zijn om de neus van de staart te onderscheiden van bovenaf gezien. De Neus is meestal iets langer en minder uitgesproken dan de staart, naargelang de board.

Lengte (Length)Dit is de lengte van de board.

Gemeten vanaf de rand van de neus, tot aan de staart. De meeste huidige boards hebben een lengte tussen 30 en 31 inch, maar dit is niet een afmeting waarmee u veel rekening dient te houden tijdens het kiezen van uw eerste board, want ze zijn allemaal vergelijkbaar.

Concaaf (Concave)Het gedeelte tussen de staart en de neus dat gebogen is. Het concaaf zorgt ervoor dat uw voeten een betere grip hebben tijdens het uitvoeren van tricks.

Hoe hoger de concaaf, hoe meer grip uw voeten hebben op de board.

En, omgekeerd, een lager concaaf geeft u een groter gevoel van vrijheid. Nogmaals, dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur en wij raden aan dat u verschillende vormen uitprobeert, en na verloop van tijd zal u zelf erachter komen welke het beste past bij uw manier van skaten.

Breedte (Width)De afmeting van de breedte van de board is de belangrijkste afmeting  bij de aankoop van een board.

Skateboards voor volwassenen (vanaf 13 jaar dient men een board voor volwassenen te gebruiken) hebben gemiddelde afmetingen dat reiken tussen  7,5-8,5 inch.

Om een boardbreedte te kiezen, dient u rekening te houden met uw voeten, en hoe u de board zal gebruiken.

Een nauwere board is meer effectief voor het uitvoeren van technische trucs, gezien deze makkelijker zijn om te bewegen en doen draaien (films, enz...), maar bieden langs de andere kant minder stabiliteit en ruimte voor het uitvoeren van tricks. Bredere boards daarentegen terwijl bieden meer stabiliteit tijdens het skaten , maar zijn dan weer moeilijker om te bewegen tijdens de tricks.

Daarom worden er voor het skaten en om voor de realisering van technische trick vooral boards gebruikt die kleiner zijn 8 inch, en boards tussen 8 en 8,5 inch om te skaten op ramps.

Voor boards om te gebruiken op alle terreinen, gezien u die vooral op deze manier zult gebruiken, worden er vooral de afmetingen tussen 7,7 en 8,2 inches gebruikt.

Indien u vooral uw skateboard gaat gebruiken als vervoersmiddel, of om te skaten in skateparks, enz..., dan dient u vooral te kiezen voor het bovenste gedeelte van deze afmetingen, en het laagste gedeelte indien u technische tricks wilt realiseren het grootste deel van de tijd.

Zoals eerder vermeld, de grootte van uw voeten is ook van belang.

Indien u grote voeten heeft, dan dient u een iets bredere board te gebruiken om meer ruimte te hebben, ongeacht waarvoor u de skateboard gaat gebruiken (straat, ramp, enz...)

Wij raden nogmaals aan, indien mogelijk, om verschillende afmetingen uit te proberen om te zien bij welke u zich het meeste op uw gemak voelt.

Indien u tot nu toe nog nooit hebt geskateboard, en u geen enkele referenties heeft kwa afmefintingen, dan raden wij u een board aan van ongeveer 7,8 inches. Het is een middelgrote board, ideaal om de eerste tricks erop te leren en biedt genoeg stabiliteit om u op uw gemak te voelen als beginner.

Algemeen advies

Om alle informatie hieronder samen te vatten, raden wij het volgende aan.

Prijs: Het is niet omdat een board goedkoper is dat ie minder goed gaat presteren, vooral als u een beginner bent. Wij raden als eerste board één van de goedkoper gamma aan gezien, vooral in het begin, u niet in staat zal zijn om de voordelen van de duurdere gamma te appreciëren.

Er besteden vele nationale merken zoals Jart, Nomad, Imagine, enz..., die een gelijkaardige kwaliteit bieden als de grote merken, maar dan wel tegen een lagere prijs. En de grote merken Amerikaanse beschikken tevens ook over enkele goedkopere modellen.

Versieringen en Merk: Het klinkt natuurlijk gek, maar wanneer u iets koopt, is het ook belangrijk dat het een product is waarop gek op bent, en natuurlijk graag naar kijkt.

Daarom juist, indien meerdere boards in uw prijsklasse vallen, aarzel dan niet om degene te kiezen met de versieringen die u het mooiste vindt.

Maar wij moeten ook daarbij zeggen dat indien u tricks gaat leren, dat de versieringen op de board niet lang zullen meegaan als gevolg van de schokken. 

 

Afmeting: Zoals wij eerder gezegd hebben, houdt rekening met het doel u in ogen heeft voor de skateboard en uw grootte, en indien u geen referenties heeft raden wij een board aan rond 7,7 of 7,8 inches om te beginnen.

Indien u op zoek bent naar een skateboard, vindt u hieronder onze uitgebreide catalogusSkateboards Zien