(0)
0,00 €

Guide - New Era Petten - Maten en Modellen

Het New Era merk is vandaag de dag, het referentiemerk op de pettenmarkt. Zowel door de kwaliteit ,de afwerking ervan, verscheidenheid die jaarlijks op de markt komen, als de revolutie die hun ontwerpen op de pettenwereld hebben veroorzaakt.

New Era was verantwoordelijk voor de enorme populariteit van platte rand pet, die gezien kunnen worden in elke stad in de wereld. Voordat deze op de markt kwamen, hadden petten geen grote variëteit aan stijlen, maar beperkten zich enkel tot het ontwerp of de logo van de pet op zich.

Hun succes was zo groot, dat ze nu niet enkel uitgebreide collecties ontwerpen ieder seizoen, maar dat ze ook petten maken voor vrijwel elk modemerk. Zo kunnen we veel New Era petten zien vanmerken zoals DC, Vans, Volcom, Element, etc ...

Hieronder gaan wij het hebben over de verschillende stijlen dat New Era commercialiseert, om de verschillen tussen hen te kunnen zien.


Elk model wordt geïdentificeerd met een cirkelvormige sticker in het vizier. In plaat van deze onmiddellijk te verwijderen, laten vele mensen deze gewoon staan als een symbool waarvoor het merk voor staat. 

Indien u de New Era Petten wilt bekijken die beschikbaar zijn in onze winkel, klink op de volgende link: New Era Petten


DE 59FIFTY

Is ongetwijfeld het vlaggenschip van New Era en is de pet waaraan het merk haar wereldfaam te danken heeft.

De 59FIFTY was de eerste pet op maat, wat op zich een primeur was gezien vooraleer deze op de markt kwam, ale petten regelbaar waren met verschillende systemen, of hadden gewoon twee maten S / M en L / XL.

Elke maat neemt ongeveer  1 cm toe, waardoor het handig kan zijn om eerst de omtrek van uw hoofd te meten om de juiste maat te kunnen kiezen die perfect bij past.


De cup of kroon is gesloten en bestaat uit zes panelen. Bovendien zijn de voorste panelen uitgerust met versterkingen in hun constructie, waardoor de pet haar structuur behoudt en niet vervormd.

 

Het vizier van de pet is vlak, maar heeft het vermogen om iets te buigen indien gewenst.

In het vizier kunnen we 8 steekrijen zien en een knop aan de bovenkant van de pet.

 


DE 9FIFTY

De 9FIFTY is het model dat meer aan populariteit heeft gewonnen de laatste jaren.

Structureel lijkt het veel op de 59FIFTY, maar de twee achterste panelen zijn open in plaats van gesloten en het beschikt een traditionele verstelbare sluiting. Ook gekend als een Snapback.

Dit betekent dat hoewel de maten niet zo nauwkeurig zijn als bij de 9FIFTY, ze toch worden gekozen door velen vanwege het grotere gemak bij het geven van geschenken, omdat het niet te klein wordt bij jongeren die nog aan het groeien zijn, en omdat men zich geen zorgen moeten maken over de juiste maat, wat iets is waar veel mensen nog niet aan gewend zijn tijdens het kopen van een pet.

 

Voor de rest zijn ze, zoals eerder gezegd, gelijk aan de 59FIFTY. Kroon met 6 panelen met een verstrekte structuur, platte vizier, 8 steekrijen en een knop aan de bovenkant.


DE 39THIRTY

De 39THIRTY is een meer conventionele pet. Het beschikt ook over een versterkte en gesloten kroon met aan de binnenkant een elastische band, wat ervoor zorgt dat de pet zich uitrekt en altijd past, en dat zich nooit zorgen hoeft te maken over maten, hoewel deze in twee maten komen die de verschillende contouren van het hoofd kunnen bedekken.

Het vizier komt standaard gebogen en klaar voor gebruik, in tegenstelling tot de eerdere modellen waarbij sommige mensen die liever plat of gebogen dragen, en dus deze bijgevolg langzaam vorm moeten geven.

DE 9FORTY

De 9FORTY kan beschouwd worden als een kruising tussen de 39THIRTY EN  DE 9FIFTY. Het komt met het gebogen vizier van de 39THIRTY en met een verstelbare sluiting en de twee open achterste panelen zoals bij de 9FIFTY.

Het verstelsysteem verschilt van het eerder vermelde systeem in de zin dat, in plaats van elastiek, er gebruik wordt gemaakt van twee kittenbanden strips of een magnetisch  verstelsysteem.

De kroon is ook verstrekt om de vorm te behouden, inclusief wanneer deze niet gedragen wordt.


DE 9TWENTY

Dit model is ook open aan de achterkant en beschikt over een verstelbare band.

Het verschil is dat de kroon niet wordt versterkt zoals bij de vorige modellen. Dit zorgt ervoor dat kroon zacht is en haar vorm niet behoudt wanneer gedragen.

Het is een pet die doet danken aan de oudere petten die vroeger gedraagd werden door baseballspelers.

 

Doordat de kroon vormloos is, is  het veel gemakkelijker om te vervoeren en te vouwen en kan probleemloos  in een rugzak of in een broekzak worden gestoken, terwijl je de vorige modellen met veel zorg moet behandelen om ze niet te vervormen.

DE 29TWENTY

De 29TWENTY is ook een kruising van twee stijlen. Aan de ene kant heeft dezelfde kroon als de 9TWENTY, zacht en versterkt,  en hetzelfde gebogen vizier, maar de achterkant is gesloten met een verborgen elastische band die zich automatisch aanpast aan het hoofd zoals bij de 39THIRTY.

Deze pet heeft een "vintage" stijl en het New Era heeft als gewoonte om oudere logo's van klassieke teams te gebruiken.

 

DE 19TWENTY

Nog een pet met een zekere klassieke "uitstraling". De 19TWENTY heeft ook een zachte onversterkte kroon, maar wordt uitgerust met een platte vizier om deze een meer moderne touch te geven.

 

MATENGIDS

Om te weten welke maat te kiezen voor een New Era pet hoeft u enkel de volgende eenvoudige tabel te raadplegen.

U hoeft hiervoor enkel de omtrek van uw hoofd te meten op hoogte van uw voorhoofd en daarna in eerste kolom ,"CM", het vak kiezen met de waarde in centimeters juist groter is dan de omtrek van uw hoofd.

Dat wil zeggen, as u 58,2 heeft gemeten, dan moet u naar het vak 58,7 gaan zodat de pet niet te klein blijkt te zijn.


Zodra u zich in dit vak bevindt, ga in deze kolom naar beneden tot de rij die overeenkomt met het model die u wenst te kopen. De plek waar deze twee kruisen is uw maat.