(0)
0,00 €

Montagegids Skateboard

In deze gids zullen wij de stappen, tips en trucks tonen om de verschillende onderdelen van uw skateboard te monteren.

Ten eerste zullen wij de verschillende onderdelen van de skate, alsmede de nodige werktuigen voor de montage overlopen.

Onderdelen van de skateboard

 •  Board (1 eenheid)
 •  Schuurpapier (1 eenheid)
 • Assen (2 stuks)
 •  Wielen (4 stuks)
 • Schroeven (8 stuks)
 • Lagers (8 stuks))

Gereedschap

 • Skateboardsleutel met een sleutel specifiek gemaakt voor skateboards hebben beschikken over alles wat wij nodig zullen hebben om de verscheidene schroeven en moeren vast te draaien tijdens het montageproces.
 • Mes of Cutter
 •  Dunne schroevendraaier
 •  Vijl (optioneel)
 •  Indien u niet over skateboardsleutel beschikt, kunt u gebruik maken van een Allen sleutel in de maat van de schroeven of een schroevendraaier, naargelang de schroeven een phillips of een allen hoofd hebben.


Zodra al de onderdelen en werktuigen klaarliggen raden wij u aan om plaats te nemen aan een tafel met genoeg ruimte om op een ordelijke wijze te kunnen werken en gaan wij over tot de montage in de volgende volgorde.


Montage van het shuurpapier

Plaats het schuurpapier. Dit gedeelte lijkt op eerste zicht heel moeilijk, maar u zal geen problemen ondervinden op voorwaarde dat u de volgende instructies aandachtig volgt.

Ten eerste, plaats de board op tafel met de neus en de staart naar boven gericht.

Verwijder daarna het vel papier van de plakkerige kant van het schuurpapier. (Gooi het papier niet weg, we gaan het later nog nodig hebben).

Neem het schuurpapier vast aan beide uiteinden met uw duim en wijsvingers en plaats het op het centraal op de board met behulp van uw ringvingers, waarmee u de uiteinden van de staart en de neus zal aanraken om er zeker van te zijn dat het schuurpapier juist in het midden ligt.

Eenmaal gecentreerd, laat het schuurpapier vallen, eerst in het midden. Zodra het middenste gedeelte vastgeplakt is aan de board, kleef beide uiteindes van binnen naar buiten om luchtbellen te voorkomenWanneer de hele oppervlakte van het schuurpapier vastgeplakt is op de board, neem het klevende papier dat u eerder heeft verwijderd en plaats het op het schuurpapier. Zo kunt u met uw hand op het schuurpapier drukken en wrijven, zonder uw handen te verwonden. Druk altijd vanuit het midden naar de twee uiteinden om eventuele luchtbellen naar buiten te duwen.

Zodra we klaar zijn, gaan wij de contouren van de board markeren op het schuurpapier. Hiervoor kunt u het beste een vijl gebruiken, maar een indien u er geen heeft is een schroevendraaier ook goed.

U hoef enkel langs de contouren van de board drukken op het schuurpapier met de vijl of een schroevendraaier, en u zult zien hoe de vorm van het board zich begint te vormen op het schuurpapier.

Dit is noodzakelijk zodat de rand van het schuurpapier  perfect aan de board plakt, en het zal ons ook dienen als richtlijn om het overige schuurpapier te snijden.Zodra dit allemaal gebeurt is, kunnen wij overgaan tot de laatste stap. Het schuurpapier snijden.

Neem de mes of de cutter, en doe een eerste snede op het schuurpapier totdat u de board raakt. Plaats vanaf hier de mes op een hoek van 45 graden in contact met het hout en beweeg heel voorzichtig langs de rand van de board.Indien het makkelijker voor u is, kunt u ook vier sneden aanbrengen waar de kromming begint aan de neus en de staart, waardoor het schuurpapier in vier delen wordt verdeeld om het te snijden.

Volg deze instructies en het schuurpapier zal klaar zijn.

Voor een betere afwerking, en om onvolkomenheden te verwijderen, kunt u een stukje schuurpapier nemen dat overblijft en met een beetje druk over de contouren van de board wrijven.

En ten slotte, neem een dunne schroevendraaier, draai de board om, en steek het door alle acht gaatjes door het schuurpapier heen zodat de plaatsen waar de schroeven op moeten aangeduid worden. Indien u niet over schroevendraaier beschikt die dun genoeg is, kunt u ook ene spijker of een priem gebruiken.


Montage van de Assen

Het monteren van de assen is helemaal niet ingewikkeld.

Het enige waarmee u rekening dient te houden is de positie ervan. De juiste positie is altijd met de rubberen ringen of de kingpin (centrale schroef) naar binnen gericht.


 

 

Voor de installatie, hoeft u enkel een schroef in elk gaatje van de board aan de bovenkant te steken.

 

Zodra alle schroeven gereed staan, draai de board om en plaats de assen door elk gaatje te doen overeenstemmen met een schroef.

Wanneer de as in positie staat met de schroeven op hun plaats, plaats een moer op iedere schroef en draai ze allemaal vast.

Om de moeren vast te draaien moet u, langs een kant, de Allen sleutel gebruiken of een schroevendraaier (naargelang het type hoofd van de schroef), het hoofd van de schroef vasthouden om te voorkomen dat die beweegt tijdens het vastdraaien, en langs de andere kant, de sleutel om de moer vast te draaien. De schroeven moeten heel stevig vastzitten, maar het is ook niet nodig om extreme kracht te gebruiken.

Tijdens de montage van de as kunt u Stijgers of Shockpads gebruiken. Deze onderdelen zijn optioneel en het gebruik ervan is dus niet verplicht.

De stijgers zijn plastieken onderdelen die de zelfde afmetingen hebben als de basis van de as, en worden geplaatst tussen de as en de board om de hoogte van de as te verhogen.

Schockpads zijn hetzelfde als stijgers, maar zijn kleiner en veranderen dus niet de hoogte van de as, en worden vooral uit rubber vervaardigd, gezien het hun functie is om schokken te dempen waaraan de board wordt blootgesteld tijdens het uitvoeren van tricks.

De montering van de risers of de schockpads houdt geen veranderingen in ten opzichte van de oorspronkelijke montering. Ze worden eenvoudigweg geplaatst tussen de as en de board. De schroeven op dezelfde wijze vastgedraaid zoals hierboven vermeld.

Het enige waar u rekening mee dient te houden is de lengte van de schroeven gezien dat bij grotere hoogte, grotere schroeven vereist zijn.

Montering van de lagers

U dient twee lagers in de binnenkant van elke wiel plaatsen.

Er zijn verschillende vormen om dit te doen, maar wij gaan hier u de eenvoudigste methoden tonen, waarbij geen gereedschap vereist is.

Gezien de assen al geïnstalleerd werden, plaats de board op zijn zijde zodat de uiteindes van de assen naar boven zijn gericht.

Verwijder de moeren en steek een lager in de as.

Eenmaal geplaatst, plaats het wiel over de lager, zodat de opening van de lager overeenstemt met de opening van het wiel,  druk dan hard op het wiel door uw eigen gewicht erop te laten vallen totdat het past.


 

Plaats daarna nog een lager, draai het wiel en voer dezelfde handeling nog eens uit.

 

U kunt eventueel spaces gebruiken tussen de lagers. Indien u deze wenst te plaatsen, hoef u enkel ten eerste de eerste lager te installeren, de spacer installeren, en daarna de tweede lager. Maar het proces blijft hetzelfde.

Gelieve rekening te houden met het feit dat de positie van de lagers indien ze met schijven komen om ze te beschermen tegen vuilheid.

Vele lagers hebben aan de buitenkant een aantal schijven die als functie hebben om de binnenkant te beschermen tegen stofdeeltjes.

Indien de lagers met twee schijven komen, dan doet de positie van lager er niet aan toe. Maar in het geval dat ze maar 1 schijf hebben, dan is het uiterst belangrijk dat de schijf aan de buitenkant van het wiel staat, aan beide kanten. Anders zijn deze helemaal nutteloos.

 

Indien u de lager uit het wiel wenst te verwijderen, dan is de beste methode het wiel verder in de as te duwen tot dat de lager het enige is dat op de as blijft. Draai uw hand 90 graden, oefen kracht uit tegen de as, de lager zal laskomen.


Montage van de Wielen

Zodra u vier wielen heeft met de lagers, dan hoeft u enkel nog deze plaatsen op de assen.

De assen worden geleverd met 2 ringen aan beide uiteinden.

Om het wiel te plaatsen, moet u eerst een ring plaatsen, en daarna de het wiel plaatsen, en ten tenslotte, de tweede ring plaatsen. Zodra alles in deze positie staat, zullen wij overgaan tot het vastdraaien van de moer.

De moeren moeten vastgedraaid worden tot op het moment dat u merkt dat het moeilijk wordt om ze verder vast te draaien. Vanaf dit moment dient u erzich van zeker te maken dat het wiel wel draait.

Indien het niet draait, dient de moer een beetje te worden losgedraaid tot dat het wiel vrij kan draaien, maar dan wel zonder speling.

Video Tutorial mount een skateboard: video .

 

 

AND1

Addict

Adio

Against Clothing

All Star Gum

Almost

Aloiki Longboards

Andale

Antihero

Arrow

Atticus

BDSkateCO

Baker

Bear

Bench

BerlinWood

Billabong

Birdhouse

Black Label

Blackriver

Blind

Bollie

Bones

Bro Style

Bronson Speed Co

Bullet

Carhartt

Chocolate

Circa

Cliche

Colours

Consolidated

Creature Skateboards

Cruzade Skateboards

DCMA Collective

DC Shoes

DGK

DNA

DVS

Darkroom

Darkstar

DeathWish

Destructo

Diamond

Dickies

Drunk Munky

Element

Elixir

Emillion

Enjoi

Enuff

Etnies

Ewan

FKD

Fallen

Famous Stars and Straps

Fillow

Flip

Form

Foundation Skateboards

Girl

Globe

Gravity

Grimey

Grizzly

Heroin Skateboards

Hotshot

Hurley

Hydroponic

Imagine Skateboards

Impala

Independent

Industrial

Innercity

Jart

Jessup

Joker

Jordan

K1X

Kendama Europe

Kendama USA

Krew

Krom Kendama

Krooked Skateboarding

Krux

Lakai

Long Island Skateboard

Loreak Mendian

Lrg

Lucky

Macbeth

Madness

Main

Majestic

Matix

Metal Mulisha

Mi-Pac

Mini Logo Skateboards

Mitchell & Ness

Mob Griptape

MorningWood

Mosaic

New Era

Nike

Nikita

Nomad

OJ Wheels

Obey

Osiris

Pig

Plan B

Pornstar

Powell Peralta

Primitive

Pro-Tec

Psockadelic

Pukas

Quiksilver

Radical Culture

Real

Reebok

Reell

Rellik

Ricta

Ripndip

Rocawear

Rocket

Role Model

Rook

Roxy

Royal

Rush

SK8 Mafia

Santa Cruz

Shake Junt

Shoe Goo

Shorty's

Skate Mental

Skull Candy

Sneaky

Sovrn

Speed Demons

Spitfire

Split

Supra

Supremebeing

Sushi Skateboards

Sweet

Sweets Kendama

Tensor

Thank You

Thrasher

Thunder Trucks

Tony Hawk

Toy Machine

Traditiona Clothing

Tres60 Skatemagazine

Tricks Skateboards

UP FRONT

Universal

Vans

Venture

Volcom

Voltage

WESC

West Coast Choppers

Wreck

Wrung

Yellowood

Zero

Zoo York

adidas originals