(0)
0,00 €

Decks - Jart

We hebben geen product gevonden die overeenkomen met uw zoekcriteria

Het is misschien mogelijk dat de link dat u gevolgd heeft niet meer actief is

Indien u het product niet vindt dat u zoekt, bezoek onze site map of contacteer ons"""

Skateboard Decks

Als je skateboard decks wilt kopen ben je op de juiste plaats. In onze skate shop hebben we honderden modellen en merken, in verschillende maten, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past.

We weten allemaal dat het skateboard decks een van de elementen is waarop onze voeten rusten. Het is meestal gemaakt van verschillende lagen hout en heeft verschillende maten en vormen om bij elke schaatser en zijn specifieke kenmerken te passen.

 

Hoe kies je een skateboard deck?

Hier gaan we je alle informatie geven die je nodig hebt over hoe je je skateboard deck moet kiezen, zodat je het op de juiste manier kunt doen. 

Als je op zoek bent naar een complete skateboard, in de complete skateboard sectie heb je een grote selectie van skateboards die al gemonteerd en klaar voor verzending zijn of je kunt ook het skateboard kiezen dat je het leukst vindt en je eigen complete skateboard samenstellen met 15% korting in onze skateboard configurator

En als je nog andere onderdelen nodig hebt voor je skateboard, hier heb je de links voor elk van hen: Skateboard Trucks, Skateboard Wielen, Skateboard Lagers.

 

Welk skateboard deck moet ik kopen?

Als je nog nooit een skateboard deck hebt gekocht, zullen we je uitleggen op welke punten je moet letten bij het kiezen van een skateboard.

Vergeet niet dat wanneer je een skateboard koopt in onze skate shop, je de minimumprijs garantie hebt en het schuren bij de prijs is inbegrepen.

 

Afmetingen van een skateboard deck

De afmetingen van een skateboard deck zijn een van de belangrijkste factoren bij de keuze van het te kopen skateboard. Je moet de breedte van het board kiezen die het beste bij je past, rekening houdend met het soort skateboard dat je doet, je voetmaat en je lengte.

Alle planken hebben de breedtemaat gespecificeerd in inches in de naam, maar u kunt ook onze filters gebruiken (in de linkerkolom) om te zoeken naar een specifieke maat.

Hier ziet u een algemene tabel met de aanbevolen breedte naar gelang van het aantal voeten dat u hebt, een factor die meestal ook verband houdt met de lengte. Dit is slechts een eerste aanbeveling, want het soort gebruik van uw schaats speelt ook een grote rol.

 

Feet Size Deck's Width (inches)
< 35 (and children up to 8 years old) 7.0 - 7.5
35-39 7.5 - 7.8
40-42 7.75 - 8.0
42-44 8.0 - 8.25
44 or larger 8.1 - 8.6

Als je het skateboard deck gaat gebruiken om zeer technische trucs te doen, worden meestal smallere maten gebruikt, zodat je het board gemakkelijker kunt bewegen, en als je je skateboard vooral gaat gebruiken om je te verplaatsen of voor ramps, worden bredere boards gebruikt om meer stabiliteit te bieden.

Hoe dan ook, binnen deze marges, die de meest gangbare zijn, is het uiteindelijk een kwestie van smaak en idealiter kunt u verschillende plankmaten uitproberen tot u de plank vindt waar u zich het prettigst bij voelt.

 

Holte en vorm van skateboards

Skateboards decks zijn niet allemaal hetzelfde. Naast de materialen, de constructietechniek en het ontwerp kunnen zij ook variëren in vorm en holte.

De holte van het skateboard deck

De concave is de kromming van het centrale deel van de plank, die zeer uitgesproken (hoge concave) of licht (lage concave) kan zijn. Het doel van de concave is om het board een betere respons en een betere grip te geven bij contact met de voeten. Hoe hoger de concave, hoe meer grip je hebt en hoe gemakkelijker je het board kunt bewegen bij technische tricks zoals flips. Een zachtere concave daarentegen geeft u een gevoel van meer vrijheid en comfort. Idealiter zou je verschillende concaves moeten proberen om te zien bij welke je je het meest op je gemak voelt. Als u die mogelijkheid niet hebt, zou een medium concave ideaal zijn om mee te beginnen.

De vorm van het skateboard deck

De vorm van het board varieert in termen van neus (voor) en staart (achter). Bijvoorbeeld, old school boards hebben een scherpere neus en een bredere staart. De hoek van deze delen ten opzichte van de plank kan ook variëren, en zelfs de manier waarop ze buigen. Indien u meer informatie wenst over de specifieke concave en vormen van elk merk, aarzel dan niet om het ons te vragen.

Als je meer informatie over skateboards wilt, raden we je aan onze skateboardgids te bezoeken en als je twijfelt over hoe je op een skateboard moet rijden, kun je onze handleiding over hoe je op een skateboard moet rijden bezoeken.


Skateboard deck technologieën en -materialen 

Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn de prijsverschillen van skateboards soms erg groot. In veel gevallen hangt dit voornamelijk af van de materialen en de manier waarop elke plank is gebouwd. De meest voorkomende zijn tegenwoordig die gemaakt van zeven esdoorn planken. Van daaruit bieden vele merken zogenaamde technische modellen aan, die verschillende verbeteringen in materiaal of constructietype bieden, steeds met de bedoeling de weerstand tegen breken te verhogen, en het gewicht zoveel mogelijk te verminderen.

Het beste materiaal voor skateboards is Canadees esdoorn. Er worden verschillende lijmen gebruikt om deze platen aan elkaar te lijmen, hoewel de beste resultaten worden bereikt met platen die met epoxyhars zijn gelijmd ("resin" platen). Vervolgens heeft elk merk zijn eigen manier om de hele plank te persen, waardoor de prijzen variëren. Enkele van de beschikbare varianten zijn het dunner maken van de boards, het toevoegen van koolstofvezel schijven (of een heel board, of twee, of alle drie), of glasvezel, en een lange enzovoort. U kunt alle beschikbare technologieën bekijken in onze Board Technology Guide.


Skateboard deck merken

Dit is een van de vragen die u ons dagelijks stelt en helaas is er geen eenduidig antwoord. 

De keuze van een boardmerk is iets zeer subjectiefs dat beantwoordt aan vele parameters die voor elk meer of minder belangrijk kunnen zijn. Enkele daarvan zijn de materialen, de waarden van het merk, de vorm, de gebruikte technologie, de prijs, de graphics, de rijders in het team, enz.

Er zijn skaters die jarenlang trouw zijn aan één merk, terwijl anderen liever verschillende merken uitproberen telkens als ze hun skateboard moeten vernieuwen.

Hier is het enige advies dat we geven dat, als je echt geïnteresseerd bent in het leren rijden op een skateboard op een min of meer serieuze manier, je een merk moet kiezen dat gespecialiseerd is in skateboarden, met een bewezen en betrouwbare staat van dienst, want wat we op een volkomen objectieve manier kunnen zeggen, is dat er een groot verschil is tussen een skateboard van een skateboardmerk en een skateboard dat je kunt vinden in een speelgoedwinkel of supermarkt.

Bij Fillow hebben we een van de grootste skateboardcatalogi in Europa en we vernieuwen die voortdurend. Elke week krijgen we nieuwe modellen. 

Alle merken die je in onze winkel vindt zijn absoluut bewezen merken en zullen je de juiste prestaties leveren voor het skateboarden.

Als we enkele van de belangrijkste merken moeten noemen, zouden we de volgende kunnen noemen:


Nationale skateboards decks

Onder de Spaanse skateboards kunnen we Nomad Skateboards, Imagine Skateboards, BdSkateco en Jart noemen.

Ze bieden allemaal borden van hoge kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs. Sommige van hen zijn al een referentie in de Europese skatescene, met geweldige teams van rijders die hen ondersteunen.


Internationale skateboards decks

Hier hebben we al enkele van de legendarische namen in het skateboarden.

Wij werken met de bekendste merken in de industrie, zoals Powell Peralta, Santa Cruz, Almost, Blind, Flip, Zero, Element, Enjoi, Darkstar, Globe, Baker, Birdhouse, Creature, Colours, Chocolate, Mini Logo, Primitive, Real Skateboards, Sk8 Mafia, Girl, Zero, Madness.


Skateboards decks voor kinderen

Wanneer u een skateboard voor een kind wilt kopen, kunt u het beste kiezen voor een compleet skateboard, dat al in elkaar is gezet.

Hier kunt u zien wat de aanbevolen maten zijn voor elke leeftijdsgroep:

  • Skate voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar: De aanbevolen maten voor kinderen tot 6 jaar zijn de mini boards van 7 tot 7,3
  • Skate voor kinderen van 7 tot 12 jaar (voetmaat tussen 35 en 39): wij raden boards aan tussen 7,5 en 7,8 inch.
  • Skate voor kinderen vanaf 13 jaar (voetmaat 40 tot 44): 7.6 en 8.0 boards zijn het best.
  • Skateboards voor tieners of volwassenen met een voetmaat van meer dan 44: boards tussen 8.1 en 8.6 zijn het best. 


Goedkope skateboards decks

Het is niet omdat een skateboard goedkoop is, dat het minder goed presteert, zeker niet in het begin, als het maar een merk is dat je vertrouwt.

In feite raden wij aan om als eerste board er een uit de goedkopere reeks te nemen, omdat je in het begin de verschillen met een board uit een hogere reeks niet zult kunnen waarderen.

Er zijn nationale merken zoals Jart, Nomad, Imagine, enz. die dezelfde kwaliteit bieden als de grote merken, maar tegen een lagere prijs. En de bekendste Amerikaanse merken, hebben meestal ook enkele modellen van de eerste prijs ook goedkoper omdat het geen pro-modellen zijn of geen spectaculaire graphics hebben en kunnen besparen op de kosten.

Dan is er nog het geval van enuff skateboards, een Engels merk dat zich specialiseert in kwaliteits skateboarden voor krappe budgetten en dat steeds populairder wordt.


Onderdelen van een skateboard deck

Op deze foto kun je zien wat de verschillende onderdelen van een skateboard zijn en hoe elk van hen wordt genoemd.

  • Tail: achterste deel
  • Nose: voorste deel
  • Wheelbase: afstand tussen de assen
  • Concave: de kromming van de plank
  • Breedte: de belangrijkste maat bij het zoeken naar de juiste maat
  • Lengte 

 

 

Jart Skateboards Historia:

Jart es una marca española que nació en el 2002 en Irún. Los hermanos Iraola (Igor, Ander e Iban) provienen de una familia dedicada al sector maderero, lo que, junto con su pasión por el skate y otros deportes, les alentó a crear sus propias tablas de skate. Hasta entonces, la fabricación de tablas era algo que se hacía casi exclusivamente en Estados Unidos. No había grandes productores en Europa. 

Los tres hermanos hicieron su primera tabla en el garaje, allá por el año 2000, y a lo largo de estos años el negocio ha crecido de forma espectacular. Hoy en día tienen la empresa fabricante y distribuidora llamada HLC Distribution, que hace más de 20.000 tablas por mes, y además de Jart incluye otras marcas, como Sk8Mafia, Habitat o Flip.

Jart sigue todas las pautas de buenas prácticas ambientales, como no podía ser de otra manera, ya que conocen bien las materias primas, los procesos de fabricación, y son fieles a sus ideales de cuidar de nuestro planeta. El arce duro que emplean en sus tablas proviene exclusivamente de bosques controlados de Estados Unidos, y también dan importancia a que la gestión de residuos durante el proceso de producción sea la más apropiada. 

El icónico logotipo de la marca son dos óvalos concéntricos que representan los anillos de crecimiento de los árboles.

Tablas Jart

La fábrica de Jart está en Irún, País Vasco. La tabla Jart se prensa de una en una para garantizar la mayor calidad, y no masivamente en un molde como ocurre con otros fabricantes, ya que de esa manera podrían salir desiguales en cuanto a la forma y el cóncavo. 

El amplio catálogo de Skates Jart está concebido para teniendo en mente un estilo de vida skater. Sus tablas son perfectas para patinadores de cualquier nivel, desde principiantes hasta los más avanzados. Tienen variedad de cóncavos para que cada cual pueda elegir el grado de control que quiere tener sobre su tabla. También ofrecen muchas medidas diferentes, desde 7.25 para los más pequeños, hasta 9 para los amantes de pool. 

En cuanto a los diseños, a lo largo de todos sus años de historia han lanzado muchas series diferentes, caracterizadas siempre por un toque de sobriedad y buen gusto.  Navega entre las diferentes series para descubrir los que más te gustan: Jart logo, Jart Classic ...

Ruedas Skate Jart

Como gran fabricante, la calidad está asegurada en todo lo que produce. Las ruedas Jart tienen su propia fórmula de uretano, y el centro endurecido para mayor velocidad y precisión. Están disponibles en medidas entre 50 y 55 mm y con varias opciones de durezas diferentes. Los diseños son similares a los empleados en sus tablas, siempre elegantes sin que les falte originalidad.

Rodamientos Jart y accesorios de skate

Jart fabrica rodamientos cromados de diferentes ABEC (Abec3, Abec5, Abec7). El cromo es un metal muy resistente a la corrosión, gracias al cual tus rodamientos serán más duraderos. 

En la actualidad, Jart está fabricando todos sus rodamientos sellados por un lado contra la suciedad. Por el otro lado tienen un protector de caucho, que mantiene todo en su sitio pero a la vez es muy fácil de quitar para realizar el mantenimiento del rodamiento. El retainer (pieza que mantiene las bolas separadas unas de otras) es de de nylon 66. Todos están lubricados con aceite de alta velocidad.

Skate Jart completo

Los skates completos Jart son de alta calidad, fabricación europea y muy buen rendimiento. Tanto es así, que sirven tanto para empezar a hacer skate con muy buen pie, como para un skate pro. 

Todos los elementos (tabla, ruedas, rodamientos) son de la marca Jart, excepto los ejes que suelen ser siempre de la gran marca Iron

Además de una gran variedad de diseños, Jart ofrece muchas opciones en sus skates completos, no sólo las más básicas como ocurre con muchas otras marcas. Si ya sabes lo que te gusta patinar, en Jart puedes hacer una búsqueda más específica y seguir encontrando tu skateboard completo ideal, porque tienen tablas montadas con ejes altos o bajos, con rodamientos Abec 7, diferentes medidas de ruedas, etc.

Skate Jart Precios:

Lo bueno de la marca es que nos ofrece productos de buenísima calidad y con precios que estan en estos rangos:

Tablas Jart precios: 45,95€ - 59,95€

Ruedas Jart precios: 28,50€ - 39€

Skate Jart precios: refiriendonos a patines completos: 105,95€

Revisa la seccion de ofertas para poder buscar el skate barato que tenemos en cada momento, y gracias a nuestra politica de precio minimio garantizado te aseguras que encontraras las tablas Jart baratas 

Jart Skateboards Team

Como toda gran marca que se precie, Jart Skateboards cuenta con su propio team de riders. Durante mucho tiempo contaron con Bastien Salabanzi. Actualmente está formado por el alemán Mark Frölich, el francés Adrien Bulard, Fernan Origel (México), Carlos Zarazua (USA), los españoles Carlos Neira y Sergio Muñoz, y como amateurs el brasileño Roger Silva y el portugués Gustavo Ribeiro.


Aquí puedes ver cómo se las gasta Bulard, para muchos la estrella del equipo: 

 


Coleccion tablas Jart / Colaboraciones Jart

Entre las series de Jart podemos encontrar tablas de medidas muy variadas. 

La más clásica, Jart classic, lleva en blanco el logotipo y el nombre de la marca, con el fondo de varios colores. 

Hay muchas otras en las que escriben su nombre, ya que ahora que conoces su historia, sabes que es como para llevarlo con mucho orgullo. Puedes encontrarlo en varios estilos, como la serie Acid con fondo degradado multicolor, la serie futura, 3D...

Pero por supuesto también tienen diseños más atrevidos, como su colaboración con Playboy, o la serie Pool Before Death, que llega hasta medidas muy grandes y ofrece dibujos para todos los gustos. 

 

AND1

Addict

Adio

Against Clothing

All Star Gum

Almost

Aloiki Longboards

Andale

Antihero

Arrow

Atticus

BDSkateCO

Baker

Bear

Bench

BerlinWood

Billabong

Birdhouse

Black Label

Blackriver

Blind

Bollie

Bones

Bro Style

Bronson Speed Co

Bullet

Bumbag

Burton

Carhartt

Chocolate

Circa

Cliche

Colours

Consolidated

Creature Skateboards

Cruzade Skateboards

DCMA Collective

DC Shoes

DGK

DNA

D Street

DVS

Darkroom

Darkstar

DeathWish

Destructo

Diamond

Dickies

Drunk Munky

Element

Elixir

Emillion

Enjoi

Enuff

Etnies

Ewan

FKD

Fallen

Famous Stars and Straps

Fillow

Flip

Form

Foundation Skateboards

Girl

Globe

Gravity

Grimey

Grizzly

Heroin Skateboards

Hotshot

Hurley

Hydroponic

Imagine Skateboards

Impala

Independent

Industrial

Innercity

Jart

Jessup

Joker

Jordan

K1X

Kendama Europe

Kendama USA

Krew

Krom Kendama

Krooked Skateboarding

Krux

Lakai

Long Island Skateboard

Loreak Mendian

Lrg

Lucky

Macba Life

Macbeth

Madness

Main

Majestic

Matix

Metal Mulisha

Mi-Pac

Mini Logo Skateboards

Mitchell & Ness

Mob Griptape

MorningWood

Mosaic

New Era

Nike

Nikita

Nomad

OJ Wheels

Obey

Osiris

Pig

Plan B

Pornstar

Powell Peralta

Primitive

Pro-Tec

Psockadelic

Pukas

Quiksilver

Radical Culture

Real

Reebok

Reell

Rellik

Ricta

Ripndip

Rocawear

Rocket

Role Model

Rook

Roxy

Royal

Rush

SK8 Mafia

Santa Cruz

Shake Junt

Shoe Goo

Shorty's

Silver

Skate Mental

Skull Candy

Sneaky

Sovrn

Speed Demons

Spitfire

Split

Supra

Supremebeing

Sushi Skateboards

Sweet

Sweets Kendama

Tensor

Thank You

Thrasher

Thunder Trucks

Tony Hawk

Toy Machine

Traditiona Clothing

Tres60 Skatemagazine

Tricks Skateboards

Tsunami Corporation

UP FRONT

Universal

Vans

Venture

Volcom

Voltage

WESC

West Coast Choppers

Wreck

Wrung

Yellowood

Zero

Zoo York

adidas originals