(0)
0,00 €

Bushings - Bones

Bushings - Bones

We hebben geen product gevonden die overeenkomen met uw zoekcriteria

Het is misschien mogelijk dat de link dat u gevolgd heeft niet meer actief is

Indien u het product niet vindt dat u zoekt, bezoek onze site map of contacteer ons"""

Bones Wheels

Powell is ingenieur en ontwerper, maar ook skater, dus het onderzoek, de ontwikkeling en het testen van de producten om de beste resultaten te bereiken zijn altijd een prioriteit geweest voor Bones. Het merk probeert skate wielen te krijgen die beter bestand zijn tegen slijtage, maar niet de goedkoopste, en doet dat door zorg te besteden aan de kwaliteit van de materialen, het fabricageproces, de kwaliteitscontrole, en natuurlijk de tests en vergelijkingen die de rijders van zijn team altijd doen (Chris Joslin, Kevin Romar, Aaron Jaws Homoki, Evan Smith, Felipe Gustavo, David Gravette, Rodney Mullen en Ryan Decenzo).

Naast wielen staat Bones ook bekend om zijn Bones Bearings, die als de beste worden beschouwd en door veel professionele skateboarders worden gebruikt vanwege hun uitstekende prestaties.

Bones gebruikt verschillende urethaan formules om zich perfect aan te passen aan elk type gebruik dat skate wielen hebben. Je kunt ook wielen vinden in verschillende vormen en hardheden.


Bones Wheels Hardheid

Dit merk gebruikt de B-schaal om de hardheid (durometer) te meten, omdat ze denken dat die veel nauwkeuriger is. De A schaal gaat van 1 tot 100, dus vanaf 95 A meet het niet meer zo nauwkeurig. De D-schaal, aan de andere kant, is ontworpen om zeer hard rubber en urethaan te meten, niet het relatief zachte materiaal van de schaats wielen, dus lijkt het ook niet het meest geschikt. 

Er is geen exact verband tussen de A- en de B-schaal, maar in grote lijnen zou het voldoende zijn om 10 punten van het getal A af te trekken om B te verkrijgen. 

Er zijn hoofdzakelijk twee durometers beschikbaar: 

 • 81B (ongeveer 101 A): Deze wielen bieden meer grip, meer controle, soepelheid, hoge prestaties, slijtvastheid en een grote duurzaamheid.
 • 84B (ongeveer 104 A): Kies deze om een hogere snelheid, stuiter, slipvermogen, slijtvastheid en langere duurzaamheid te krijgen. 

 

 

Type Bones Wheels - Formule

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende soorten Bones wielen op basis van de formule die in elk wiel wordt gebruikt.

Street Tech Formule TM (STF)

Met dit wiel heeft het merk zijn doel bewezen door een hogere rebound te bieden voor een grotere snelheid en spectaculaire glijeigenschappen, met behoud van de slijtvastheid (afvlakking) ten opzichte van een standaard wiel.

Skatepark Formule TM (SPF)

Deze formule bereikt een hoge kwaliteit urethaan, speciaal ontworpen om afvlakking door schuren te voorkomen op zowel gladde als ruwe oppervlakken, zonder de hoge rebound te verliezen voor een snelle respons in de tricks en een snellere bocht. Ze hechten beter aan ruwe oppervlakken terwijl hun sterkte, duurzaamheid en snelheid behouden blijven. 

All-Terrain Formule (ATF)

Deze zachte urethaanwielen zijn ontworpen voor de meest ruwe terreinen en bieden snelheid en soepelheid in het glijden, ongeacht de kwaliteit van de ondergrond. 

Binnen deze formule vinden we de 'Rough Riders', de meest resistente van het merk om zich op minder bereden wegen te wagen. 


Bones Wielen Vormen

Bones heeft een grote verscheidenheid aan vormen voor haar wielen en we zullen ze hieronder uitleggen.


Bones Wielen Shape STF (Street Tech Formula)

De STF Bones Wheels zijn verkrijgbaar in zes verschillende vormen, genaamd van V1 tot V6. Ze zijn allemaal symmetrisch, dus de montage is omkeerbaar. Hoewel je ze allemaal zult moeten proberen om te beslissen welke je het mooist vindt, vertellen we je de meest voorkomende toepassingen van elk van hen:

 


 • V1: Ze zijn het meest veelzijdig, voor standaard gebruik, stabiel en duurzaam. Verkrijgbaar in de volgende maten (mm): 50x30, 51x30, 52x31, 53x31, 54x32. De radius van de randcurve is 0,25".
 • V2: Deze zijn in het midden dunner dan de V1 om ze lichter te maken. Ideaal voor stoepranden, rails, slijpen, enz. Verkrijgbaar in deze afmetingen (mm): 49x27, 51x38, 53x29. De radius van de kromming van de rand is 0.275".
 • V3: Voor technische schaatsen. Zij hebben het kleinste contactoppervlak met de kleinste vloer, en genieten de voorkeur van professionele schaatsers die alleen op straat trainen. Ze zijn lichter, hebben minder wrijving, meer snelheid, vergemakkelijken slides en geven betere resultaten in tricks. Randradius: 0.187". Maten: 50x28, 52x29, 54x30.
 • V4: Ook zeer veelzijdig en voor alle doeleinden, maar breder om meer stabiliteit te bieden. De rand heeft een radius van 0.250" en worden gemaakt in de maten 51x32", 52x34, 53x34, 54x34 en 55x34 mm.
 • V5: Ze hebben een grotere radius van de rand, voor een snellere reactie. Ze zijn veelzijdig, dunner in het midden, zodat ze lichter zijn, en ideaal voor stoepranden en slijpen. Bovendien gaat de tekening langer mee. Randradius: 0.50". Beschikbare maten: 51x30, 52x30, 53x31, 54x31, 55x32, 56x32, 58x33. 
 • V6: Breder contactvlak met sidecutwanden voor minder weerstand bij langer slijpen en meer stabiliteit. Leverbare maten: 54mmx34mm en 56mmx36mm

 

Bones Wheels Shape SPF (Skatepark Formula)

In dit type werden 5 shapes geproduceerd, maar momenteel zijn er twee behouden, de P5 en P6:

 • P5 Sidecut: Sidecut Wands ontworpen voor meer stabiliteit, minder drag en langere grinds.
 • P6 Widecut: Breder contactvlak met sidecutwanden voor minder luchtweerstand, langere grinds en meer stabiliteit.


Bones Wheels Shape All Terrain Formula  (ATF)

Wij hebben twee soorten vormen: Mechanical Bond en Natural Bond.

 • Filmers Mechanical Bond zijn wielen met een smaller midden en lichter gewicht voor een betere handelbaarheid.
 • Rough Riders natural bond hebben een breed contactvlak voor stabiliteit en een soepeler rijgedrag.

 

Bones Wheels Shape Original Formula

Verkrijgbaar in V4 Wide en V5 Sidecut

 • V4 Wide: breder contactvlak voor meer stabiliteit en solide landingen.
 • V5 Sidecut: Sidecutwanden ontworpen voor meer stabiliteit, minder luchtweerstand en langere grinds


Bones Wielen Kwaliteit 

Hier gaan we je laten zien waarom Bones wielen worden beschouwd als een van de beste kwaliteit skateboard wielen.


Zijn Bones wielen goed?

Ja, Bones wielen worden beschouwd als een van de beste opties die je kunt kopen voor je skate.

Bones heeft de resultaten van een van hun kwaliteitscontrole tests, de 'drag test', openbaar gemaakt. Die bestaat erin de wielen te wegen, ze dan gedurende een bepaalde tijd (altijd dezelfde) met een bepaalde snelheid te laten rollen en ze dan opnieuw te wegen om de hoeveelheid materiaal te bepalen die daarbij van het wiel wordt losgemaakt. Hier is de tabel met het percentage materiaalverlies voor elk getest model:


Waar koop ik Bones Wielen?

Als je Bones wielen goedkoop of voor een goede prijs wilt kopen, kun je er in onze skateshop zeker van zijn dat je ze tegen de laagste prijs kunt vinden. We bieden het hele jaar door geweldige kortingen en we verzenden binnen 24 uur.

Bones Skate Shop Nederland Verzendingen naar europese unie landen zoals Denemarken, België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal.