(0)
0,00 €
 • Prijs

Skateboard Lagers - Bones

Skateboard Lagers - Bones
 • Bones Lagers: Super Reds Bones Lagers: Super Reds Bones Lagers: Super Reds
  W19_028303
Nu: 29,99 €
Oude prijs: 39,99 €
Besparing: 10,00 € (25%)

Kopen Zien>

 • 5 Star
I prodotti nella categoria: Skateboard Lagers - Bones hanno un punteggio di 5 stelle, basato su 15 opinioni di clienti.

Skateboard Lagers

Skateboard Lagers zijn een essentieel onderdeel van je skateboard. Ze zijn er verantwoordelijk voor dat je skateboard wielen met snelheid ronddraaien ... het is essentieel om goede lagers te hebben die in perfecte staat verkeren.


Hoeveel lagers heeft een skateboard nodig?

Skateboard lagers zijn de onderdelen die zijn gemonteerd tussen de skateboard trucks en de skateboard wielen om ze draaiende te houden. Elk wiel heeft twee lagers (een aan elke kant), en soms heeft het ook een spacer (hoewel deze optioneel is, we zullen er later meer over vertellen). Een complete set lagers bestaat dus uit 8 stuks. 

Elk lager bestaat uit twee concentrische cilinders met daarin kleine metalen of keramische kogeltjes, afhankelijk van het model. De binnenste kogels zijn ingebed in cellen om hun positie te behouden. 

Alle schaats lagers die wij te koop hebben in Fillow hebben dezelfde standaard maat, en ze zijn geschikt voor elke wiel en truck maat, dus in dit geval hoef je je geen zorgen te maken over maten.  


Welke lagers zijn beter voor skate?

Skateboard lagers kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, voornamelijk staal, titanium of keramiek. 

Bovendien kunnen ze afgedicht zijn, open of slechts aan één kant gesloten. Het hangt ervan af of ze al dan niet zijkappen hebben (die "schilden" worden genoemd) die verhinderen dat er vuil in de cellen van de kogels komt. Gesloten lagers vergen minder onderhoud, maar open lagers kunnen wat sneller zijn en er zijn mensen die graag het geluid horen dat ze tijdens het skaten maken.


Wat is ABEC?

"Annular Bearing Engineering Council" is een classificatie die door een vereniging van lagerfabrikanten in het leven is geroepen om te proberen verschillende precisieniveaus vast te stellen. Vaak wordt gezegd dat hoe hoger de ABEC (normaal 3, 5, 7 of 9 bij schaatsen) hoe hoger de snelheid die ze halen, maar om precies te zijn moeten we zeggen hoe hoger de ABEC, hoe nauwkeuriger het lager, omdat het voldoet aan meer technische fabricage-eisen en minder kans op falen heeft. 

Aan de andere kant moeten we rekening houden met de duurzaamheid, want die precisie kan na verloop van tijd verloren gaan, dus uiteindelijk is het niet mogelijk om te garanderen dat sommige lagers per se beter zijn dan andere, alleen door de ABEC. Om zeker te zijn dat u een goed lager koopt, raden wij u aan om het te kiezen uit het aanbod van de meest gevestigde merken in de sector. Bij Fillow hebben we een ruime keuze uit de beste, allemaal van gegarandeerde kwaliteit. Bovendien zal een goed onderhoud en een goede smering u helpen om uw lagers langer in goede staat te houden. Lees verder om te weten hoe u dat kunt doen. 

Als je op zoek bent naar snelheid, onthoud dan dat dit een factor is die van meer dingen afhangt, behalve van de lagers en hun kwaliteit, zoals of de trucks perfect zijn uitgelijnd, de wielen (hardheid, grootte, conditie), de vloer en jouw vaardigheid als skater. Met de meeste lagers kun je snelheden bereiken die je met een skateboard eigenlijk niet eens zult halen, dus een set goedkope lagers is goed genoeg als je een beginner bent en op dit moment geen duidelijke voorkeuren hebt.


Andere classificaties dan ABEC

Zoals we hierboven hebben gezegd, zijn veel merken van mening dat de ABEC classificatie niet al te nuttig is. Ze is bijvoorbeeld niet van toepassing op keramische lagers, die in vele gevallen beter blijken te zijn. Bij elk merk vinden we een ander gamma lagers, van de meest eenvoudige tot de meest professionele. Verschillende fabrikanten bieden keramiek aan, in sommige gevallen Zwitsers genoemd (zoals Bones of Andale). Bij elk merk vindt u meer informatie over zijn catalogus, en voor Bones hebben we een hele gids van Bones Bearing


Afstandhouders en ringen, wat zijn het?


Afstandhouders voor lagers

De spacers zijn kleine cilindrische metalen stukjes. Het gebruik ervan is optioneel, maar wordt sterk aanbevolen. Ze worden in het gat van het wiel gemonteerd, net tussen het ene lager en het andere. Als je ze gebruikt, zullen de lagers op hun plaats blijven, zelfs als het wiel beschadigd raakt (dat kan gebeuren als het zacht is), in plaats van verder in het wiel te gaan, waardoor het nog meer beschadigd raakt. 


Ringen voor lagers

De ringen, ringen of speedringen zijn de metalen cirkels die tussen de ophanging en het lager, aan de binnenzijde van de as, en tussen het lager en de moer aan de buitenzijde gaan. Zij dienen om de wrijving te verminderen en zo een snellere en duurzamere rotatie van de wielen te verkrijgen. Alle vrachtwagens die in Fillow te koop zijn, hebben reeds hun eigen sluitringen. 

Bij de keuze van uw lagers moet u er rekening mee houden dat bij sommige lagers afstandsringen zijn inbegrepen, bij andere extra sluitringen, en er zijn er ook die met was worden geleverd. Als de lagers die je zoekt deze niet hebben, kun je ze altijd apart kopen in onze skate accessoires sectie.  


Montage en demontage van de skateboard lagers

Hoe je een compleet skateboard stuk voor stuk in elkaar zet, in tekst en video, kun je zien in onze Skate Montage Gids. Meer specifiek, de lagers zijn zeer eenvoudig op de wielen te plaatsen. 


Hoe zet je skateboard lagers in elkaar?

Eerst moet je kijken of de lagers die je hebt gekocht aan beide kanten zijn afgedicht of maar aan één kant. Als ze maar aan één kant zijn afgedicht, vergeet dan niet om ze aan beide kanten aan de buitenkant van het wiel te plaatsen, anders heb je er niets aan. 

Als je daar eenmaal voor gezorgd hebt, hoef je om de lagers te monteren alleen maar je skateboard op zijn kant te leggen, de zijmoer van een van de trucks te verwijderen (en het oude wiel als dat er nog is). Plaats het lager op de truck en vervolgens het wiel, let op dat het centrale gat samenvalt met het lager. Nu moet je duwen, jezelf helpen met je eigen gewicht, totdat het perfect past. Als u afstandsringen gebruikt, is dit het moment om ze te plaatsen, voordat u het tweede lager op het wiel monteert. 

Om het lager aan de andere kant te plaatsen, verwijdert u het wiel, plaatst u het lager op de truck, en herhaalt u het proces met het wiel in de andere positie. De meeste wielen zijn symmetrisch, dus je kunt ze in elke positie gemonteerd laten. 


Hoe demonteer je een skateboard lager?

Het verwijderen van de oude lagers van je wielen kan je wat kosten als je het nog nooit eerder hebt gedaan, maar maak je geen zorgen, er is een truc. De beste manier om het te doen is met behulp van de truck zelf als een hefboom. Je moet de moer verwijderen en het wiel op de rand zetten, tot alleen het laatste lager in de truck zit. Trek dan hard aan het wiel in een hoek van 90 graden ten opzichte van de truck, en het zal er onbeschadigd uitkomen. Herhaal dit proces aan de andere kant van het wiel om het andere lager te verwijderen. 


Reiniging en onderhoud van de lagers 

De belangrijkste vijanden van uw lagers zijn vervorming, water en stof. Het water zal ze oxideren, dus het is beter om voorzichtig te zijn met de plassen en niet te gaan schaatsen als het regent. Behalve dat het gevaarlijker is, kan nattigheid ook je deck beschadigen. Stof kan binnendringen en de rotatie van de bolletjes in het lager belemmeren. Het komt zelden voor dat de lagers vervormen, maar het kan gebeuren bij zeer harde klappen, of meerdere pogingen om het lager met veel kracht en weinig vaardigheid te plaatsen of te verwijderen. Als het schild naar binnen wordt ingedeukt, kan dit de rotatie van de binnenste bollen stoppen. In dat geval hebt u nieuwe lagers nodig. 

Dus samengevat, als u wilt dat uw lagers perfect werken en langer meegaan, moet u ze plaatsen en verwijderen zoals we hebben uitgelegd, en proberen ze schoon te houden. Het lijkt misschien een beetje vervelend, maar het zal de moeite waard zijn, en we vertellen je hoe je het moet doen, je zult zien dat het niet zo erg is. 


Hoe maak je je schaats lagers schoon? 

De uitwendige reiniging behoeft niet veel uitleg. Uiteraard moet je het vuil verwijderen met een licht vochtige doek, ongeacht het type lagers het zijn. 

Als je lagers niet aan beide zijden verzegeld zijn, zul je ze van tijd tot tijd moeten openen om een beetje onderhoud te plegen. Verwijder het zijdeksel voorzichtig. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een veiligheidsspeld of iets dergelijks gebruiken. Wanneer je de 8 lagers hebt geopend, doe ze dan zonder ze te dumpen in een kom of bak met alcohol, of een specifieke oplossing voor het schoonmaken van schaats lagers. Roer ongeveer vijf minuten, zodat het vuil eruit komt, en laat ze nog tien minuten weken. 

Na die tijd, als ze al schoon zijn, leg je ze voorzichtig op een horizontaal oppervlak, op een schone doek, om volledig te drogen. 

Sommige merken zoals Bones hebben een speciale fles waar je de lagers in kunt doen en schudden zodat ze goed schoon worden. 


Hoe smeer je schaats lagers?

Het is het beste om lagersmeermiddelen te gebruiken die specifiek voor skate lagers bedoeld zijn, omdat niet alle machines hetzelfde soort smering nodig hebben, en je ze zou kunnen verknoeien of de kogels plakkerig maken, als het product dat je gebruikt niet het meest aangegeven is. 

Twee of drie druppels smeermiddel zouden voldoende zijn voor elk lager. Plaats vervolgens de zijkappen en zorg ervoor dat ze goed gesloten zijn. Nu kun je ze weer monteren in je skate, vergeet niet om ze te plaatsen met de kant die is verzegeld aan de buitenkant van het wiel. 


De beste skate lager merken

De meeste grote skate materiaal fabrikanten hebben hun eigen lagers, met dezelfde kwaliteit als alles wat ze maken. Bones Bearings is onbetwistbaar een van de beste merken sinds tientallen jaren. We hebben een exclusieve gids waarin we je alles over hen vertellen: Bones Bearings Gids. 

Andale, ook zeer gespecialiseerd in lagers, heeft een breed assortiment, van de basis tot de meest professionele, pro-modellen en fun-pakketten met waxen. Andere gespecialiseerde merken zijn Arrow lagers, Speed Demons lagers, Lucky lagers, Bronson lagers

De bewezen kwaliteit van andere toonaangevende merken in de sector komt ook tot uiting in hun lagers. Dit is het geval bij Independent, Diamond bearings, Enjoi, Royal, Nomad, Toy Machine, Shorty's, Rush, Girl, Independent Lagers


Goedkope Skateboard Lagers

Vergeet niet dat wij ervoor zorgen dat alle lagers die u kunt kopen in Fillow genoeg kwaliteit hebben om hun doel te vervullen. 

Er zijn basislagers die perfect zullen zijn als u een beginner bent of als uw skaten niet erg technisch is. Ze hebben basisprijzen en zijn van merken zoals BDSkateCO, dat zich inzet om skateboarden toegankelijk te maken voor alle budgetten, zo ook Enuff. De prijzen van Mosaic, Mini-Logo, FKD, Arrow of Element zijn ook zeer concurrerend, en zelfs zonder de 20€ te bereiken kun je het aanbod vinden van andere grote merken zoals Pig, Lucky, Jart, Shake Junt, Flip, Hydroponic...


Prijs van Skateboard Lagers

In onze winkel kan je kiezen uit een brede waaier van prijzen, afhankelijk van de merken en de Abec van de lagers. Vanaf 160€ kan je de meest nauwkeurige, snelste en beste op de markt kopen: Swiss Ceramics. Als je liever goedkopere merken zoals BDSkate hebt, kan je je lagers hebben voor 7.90€, en van Enuff voor 10€. 


Skateboard lagers kopen

In Fillow kan je skateboardlagers kopen van de belangrijkste merken uit de sector. Van het mythische Bones Bearings in al zijn modellen: Swiss, Bone Reds, Bones Super Reds... en vele andere merken zoals Andale, Mosaic, Enuff, Bronson, FKD, Element en nog veel meer. 

Vanuit onze skate shop in Madrid, Spanje verzenden we door heel Europa: Frankrijk, Italië, Nederland, Duitsland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.


Onderdelen van de skateboardlagers

 

In deze afbeelding kun je zien uit welke onderdelen een skateboard lager bestaat. 

 

 

Bones Wheels

Powell is ingenieur en ontwerper, maar ook skater, dus het onderzoek, de ontwikkeling en het testen van de producten om de beste resultaten te bereiken zijn altijd een prioriteit geweest voor Bones. Het merk probeert skate wielen te krijgen die beter bestand zijn tegen slijtage, maar niet de goedkoopste, en doet dat door zorg te besteden aan de kwaliteit van de materialen, het fabricageproces, de kwaliteitscontrole, en natuurlijk de tests en vergelijkingen die de rijders van zijn team altijd doen (Chris Joslin, Kevin Romar, Aaron Jaws Homoki, Evan Smith, Felipe Gustavo, David Gravette, Rodney Mullen en Ryan Decenzo).

Naast wielen staat Bones ook bekend om zijn Bones Bearings, die als de beste worden beschouwd en door veel professionele skateboarders worden gebruikt vanwege hun uitstekende prestaties.

Bones gebruikt verschillende urethaan formules om zich perfect aan te passen aan elk type gebruik dat skate wielen hebben. Je kunt ook wielen vinden in verschillende vormen en hardheden.


Bones Wheels Hardheid

Dit merk gebruikt de B-schaal om de hardheid (durometer) te meten, omdat ze denken dat die veel nauwkeuriger is. De A schaal gaat van 1 tot 100, dus vanaf 95 A meet het niet meer zo nauwkeurig. De D-schaal, aan de andere kant, is ontworpen om zeer hard rubber en urethaan te meten, niet het relatief zachte materiaal van de schaats wielen, dus lijkt het ook niet het meest geschikt. 

Er is geen exact verband tussen de A- en de B-schaal, maar in grote lijnen zou het voldoende zijn om 10 punten van het getal A af te trekken om B te verkrijgen. 

Er zijn hoofdzakelijk twee durometers beschikbaar: 

 • 81B (ongeveer 101 A): Deze wielen bieden meer grip, meer controle, soepelheid, hoge prestaties, slijtvastheid en een grote duurzaamheid.
 • 84B (ongeveer 104 A): Kies deze om een hogere snelheid, stuiter, slipvermogen, slijtvastheid en langere duurzaamheid te krijgen. 

 

 

Type Bones Wheels - Formule

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende soorten Bones wielen op basis van de formule die in elk wiel wordt gebruikt.

Street Tech Formule TM (STF)

Met dit wiel heeft het merk zijn doel bewezen door een hogere rebound te bieden voor een grotere snelheid en spectaculaire glijeigenschappen, met behoud van de slijtvastheid (afvlakking) ten opzichte van een standaard wiel.

Skatepark Formule TM (SPF)

Deze formule bereikt een hoge kwaliteit urethaan, speciaal ontworpen om afvlakking door schuren te voorkomen op zowel gladde als ruwe oppervlakken, zonder de hoge rebound te verliezen voor een snelle respons in de tricks en een snellere bocht. Ze hechten beter aan ruwe oppervlakken terwijl hun sterkte, duurzaamheid en snelheid behouden blijven. 

All-Terrain Formule (ATF)

Deze zachte urethaanwielen zijn ontworpen voor de meest ruwe terreinen en bieden snelheid en soepelheid in het glijden, ongeacht de kwaliteit van de ondergrond. 

Binnen deze formule vinden we de 'Rough Riders', de meest resistente van het merk om zich op minder bereden wegen te wagen. 


Bones Wielen Vormen

Bones heeft een grote verscheidenheid aan vormen voor haar wielen en we zullen ze hieronder uitleggen.


Bones Wielen Shape STF (Street Tech Formula)

De STF Bones Wheels zijn verkrijgbaar in zes verschillende vormen, genaamd van V1 tot V6. Ze zijn allemaal symmetrisch, dus de montage is omkeerbaar. Hoewel je ze allemaal zult moeten proberen om te beslissen welke je het mooist vindt, vertellen we je de meest voorkomende toepassingen van elk van hen:

 


 • V1: Ze zijn het meest veelzijdig, voor standaard gebruik, stabiel en duurzaam. Verkrijgbaar in de volgende maten (mm): 50x30, 51x30, 52x31, 53x31, 54x32. De radius van de randcurve is 0,25".
 • V2: Deze zijn in het midden dunner dan de V1 om ze lichter te maken. Ideaal voor stoepranden, rails, slijpen, enz. Verkrijgbaar in deze afmetingen (mm): 49x27, 51x38, 53x29. De radius van de kromming van de rand is 0.275".
 • V3: Voor technische schaatsen. Zij hebben het kleinste contactoppervlak met de kleinste vloer, en genieten de voorkeur van professionele schaatsers die alleen op straat trainen. Ze zijn lichter, hebben minder wrijving, meer snelheid, vergemakkelijken slides en geven betere resultaten in tricks. Randradius: 0.187". Maten: 50x28, 52x29, 54x30.
 • V4: Ook zeer veelzijdig en voor alle doeleinden, maar breder om meer stabiliteit te bieden. De rand heeft een radius van 0.250" en worden gemaakt in de maten 51x32", 52x34, 53x34, 54x34 en 55x34 mm.
 • V5: Ze hebben een grotere radius van de rand, voor een snellere reactie. Ze zijn veelzijdig, dunner in het midden, zodat ze lichter zijn, en ideaal voor stoepranden en slijpen. Bovendien gaat de tekening langer mee. Randradius: 0.50". Beschikbare maten: 51x30, 52x30, 53x31, 54x31, 55x32, 56x32, 58x33. 
 • V6: Breder contactvlak met sidecutwanden voor minder weerstand bij langer slijpen en meer stabiliteit. Leverbare maten: 54mmx34mm en 56mmx36mm

 

Bones Wheels Shape SPF (Skatepark Formula)

In dit type werden 5 shapes geproduceerd, maar momenteel zijn er twee behouden, de P5 en P6:

 • P5 Sidecut: Sidecut Wands ontworpen voor meer stabiliteit, minder drag en langere grinds.
 • P6 Widecut: Breder contactvlak met sidecutwanden voor minder luchtweerstand, langere grinds en meer stabiliteit.


Bones Wheels Shape All Terrain Formula  (ATF)

Wij hebben twee soorten vormen: Mechanical Bond en Natural Bond.

 • Filmers Mechanical Bond zijn wielen met een smaller midden en lichter gewicht voor een betere handelbaarheid.
 • Rough Riders natural bond hebben een breed contactvlak voor stabiliteit en een soepeler rijgedrag.

 

Bones Wheels Shape Original Formula

Verkrijgbaar in V4 Wide en V5 Sidecut

 • V4 Wide: breder contactvlak voor meer stabiliteit en solide landingen.
 • V5 Sidecut: Sidecutwanden ontworpen voor meer stabiliteit, minder luchtweerstand en langere grinds


Bones Wielen Kwaliteit 

Hier gaan we je laten zien waarom Bones wielen worden beschouwd als een van de beste kwaliteit skateboard wielen.


Zijn Bones wielen goed?

Ja, Bones wielen worden beschouwd als een van de beste opties die je kunt kopen voor je skate.

Bones heeft de resultaten van een van hun kwaliteitscontrole tests, de 'drag test', openbaar gemaakt. Die bestaat erin de wielen te wegen, ze dan gedurende een bepaalde tijd (altijd dezelfde) met een bepaalde snelheid te laten rollen en ze dan opnieuw te wegen om de hoeveelheid materiaal te bepalen die daarbij van het wiel wordt losgemaakt. Hier is de tabel met het percentage materiaalverlies voor elk getest model:


Waar koop ik Bones Wielen?

Als je Bones wielen goedkoop of voor een goede prijs wilt kopen, kun je er in onze skateshop zeker van zijn dat je ze tegen de laagste prijs kunt vinden. We bieden het hele jaar door geweldige kortingen en we verzenden binnen 24 uur.

Bones Skate Shop Nederland Verzendingen naar europese unie landen zoals Denemarken, België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal.