(0)
0,00 €
  • Prijs

Skateboard Lagers - Jart

  • Jart Bearings: Abec 3 Jart Bearings: Abec 3
    W11_030535
Nu: 12,60 €
Oude prijs: 18,00 €
Besparing: 5,40 € (30%)

Kopen Zien>

  • 4 Star
I prodotti nella categoria: Skateboard Lagers - Jart hanno un punteggio di 4 stelle, basato su 1 opinioni di clienti.

Skateboard Lagers

Skateboard Lagers zijn een essentieel onderdeel van je skateboard. Ze zijn er verantwoordelijk voor dat je skateboard wielen met snelheid ronddraaien ... het is essentieel om goede lagers te hebben die in perfecte staat verkeren.


Hoeveel lagers heeft een skateboard nodig?

Skateboard lagers zijn de onderdelen die zijn gemonteerd tussen de skateboard trucks en de skateboard wielen om ze draaiende te houden. Elk wiel heeft twee lagers (een aan elke kant), en soms heeft het ook een spacer (hoewel deze optioneel is, we zullen er later meer over vertellen). Een complete set lagers bestaat dus uit 8 stuks. 

Elk lager bestaat uit twee concentrische cilinders met daarin kleine metalen of keramische kogeltjes, afhankelijk van het model. De binnenste kogels zijn ingebed in cellen om hun positie te behouden. 

Alle schaats lagers die wij te koop hebben in Fillow hebben dezelfde standaard maat, en ze zijn geschikt voor elke wiel en truck maat, dus in dit geval hoef je je geen zorgen te maken over maten.  


Welke lagers zijn beter voor skate?

Skateboard lagers kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, voornamelijk staal, titanium of keramiek. 

Bovendien kunnen ze afgedicht zijn, open of slechts aan één kant gesloten. Het hangt ervan af of ze al dan niet zijkappen hebben (die "schilden" worden genoemd) die verhinderen dat er vuil in de cellen van de kogels komt. Gesloten lagers vergen minder onderhoud, maar open lagers kunnen wat sneller zijn en er zijn mensen die graag het geluid horen dat ze tijdens het skaten maken.


Wat is ABEC?

"Annular Bearing Engineering Council" is een classificatie die door een vereniging van lagerfabrikanten in het leven is geroepen om te proberen verschillende precisieniveaus vast te stellen. Vaak wordt gezegd dat hoe hoger de ABEC (normaal 3, 5, 7 of 9 bij schaatsen) hoe hoger de snelheid die ze halen, maar om precies te zijn moeten we zeggen hoe hoger de ABEC, hoe nauwkeuriger het lager, omdat het voldoet aan meer technische fabricage-eisen en minder kans op falen heeft. 

Aan de andere kant moeten we rekening houden met de duurzaamheid, want die precisie kan na verloop van tijd verloren gaan, dus uiteindelijk is het niet mogelijk om te garanderen dat sommige lagers per se beter zijn dan andere, alleen door de ABEC. Om zeker te zijn dat u een goed lager koopt, raden wij u aan om het te kiezen uit het aanbod van de meest gevestigde merken in de sector. Bij Fillow hebben we een ruime keuze uit de beste, allemaal van gegarandeerde kwaliteit. Bovendien zal een goed onderhoud en een goede smering u helpen om uw lagers langer in goede staat te houden. Lees verder om te weten hoe u dat kunt doen. 

Als je op zoek bent naar snelheid, onthoud dan dat dit een factor is die van meer dingen afhangt, behalve van de lagers en hun kwaliteit, zoals of de trucks perfect zijn uitgelijnd, de wielen (hardheid, grootte, conditie), de vloer en jouw vaardigheid als skater. Met de meeste lagers kun je snelheden bereiken die je met een skateboard eigenlijk niet eens zult halen, dus een set goedkope lagers is goed genoeg als je een beginner bent en op dit moment geen duidelijke voorkeuren hebt.


Andere classificaties dan ABEC

Zoals we hierboven hebben gezegd, zijn veel merken van mening dat de ABEC classificatie niet al te nuttig is. Ze is bijvoorbeeld niet van toepassing op keramische lagers, die in vele gevallen beter blijken te zijn. Bij elk merk vinden we een ander gamma lagers, van de meest eenvoudige tot de meest professionele. Verschillende fabrikanten bieden keramiek aan, in sommige gevallen Zwitsers genoemd (zoals Bones of Andale). Bij elk merk vindt u meer informatie over zijn catalogus, en voor Bones hebben we een hele gids van Bones Bearing


Afstandhouders en ringen, wat zijn het?


Afstandhouders voor lagers

De spacers zijn kleine cilindrische metalen stukjes. Het gebruik ervan is optioneel, maar wordt sterk aanbevolen. Ze worden in het gat van het wiel gemonteerd, net tussen het ene lager en het andere. Als je ze gebruikt, zullen de lagers op hun plaats blijven, zelfs als het wiel beschadigd raakt (dat kan gebeuren als het zacht is), in plaats van verder in het wiel te gaan, waardoor het nog meer beschadigd raakt. 


Ringen voor lagers

De ringen, ringen of speedringen zijn de metalen cirkels die tussen de ophanging en het lager, aan de binnenzijde van de as, en tussen het lager en de moer aan de buitenzijde gaan. Zij dienen om de wrijving te verminderen en zo een snellere en duurzamere rotatie van de wielen te verkrijgen. Alle vrachtwagens die in Fillow te koop zijn, hebben reeds hun eigen sluitringen. 

Bij de keuze van uw lagers moet u er rekening mee houden dat bij sommige lagers afstandsringen zijn inbegrepen, bij andere extra sluitringen, en er zijn er ook die met was worden geleverd. Als de lagers die je zoekt deze niet hebben, kun je ze altijd apart kopen in onze skate accessoires sectie.  


Montage en demontage van de skateboard lagers

Hoe je een compleet skateboard stuk voor stuk in elkaar zet, in tekst en video, kun je zien in onze Skate Montage Gids. Meer specifiek, de lagers zijn zeer eenvoudig op de wielen te plaatsen. 


Hoe zet je skateboard lagers in elkaar?

Eerst moet je kijken of de lagers die je hebt gekocht aan beide kanten zijn afgedicht of maar aan één kant. Als ze maar aan één kant zijn afgedicht, vergeet dan niet om ze aan beide kanten aan de buitenkant van het wiel te plaatsen, anders heb je er niets aan. 

Als je daar eenmaal voor gezorgd hebt, hoef je om de lagers te monteren alleen maar je skateboard op zijn kant te leggen, de zijmoer van een van de trucks te verwijderen (en het oude wiel als dat er nog is). Plaats het lager op de truck en vervolgens het wiel, let op dat het centrale gat samenvalt met het lager. Nu moet je duwen, jezelf helpen met je eigen gewicht, totdat het perfect past. Als u afstandsringen gebruikt, is dit het moment om ze te plaatsen, voordat u het tweede lager op het wiel monteert. 

Om het lager aan de andere kant te plaatsen, verwijdert u het wiel, plaatst u het lager op de truck, en herhaalt u het proces met het wiel in de andere positie. De meeste wielen zijn symmetrisch, dus je kunt ze in elke positie gemonteerd laten. 


Hoe demonteer je een skateboard lager?

Het verwijderen van de oude lagers van je wielen kan je wat kosten als je het nog nooit eerder hebt gedaan, maar maak je geen zorgen, er is een truc. De beste manier om het te doen is met behulp van de truck zelf als een hefboom. Je moet de moer verwijderen en het wiel op de rand zetten, tot alleen het laatste lager in de truck zit. Trek dan hard aan het wiel in een hoek van 90 graden ten opzichte van de truck, en het zal er onbeschadigd uitkomen. Herhaal dit proces aan de andere kant van het wiel om het andere lager te verwijderen. 


Reiniging en onderhoud van de lagers 

De belangrijkste vijanden van uw lagers zijn vervorming, water en stof. Het water zal ze oxideren, dus het is beter om voorzichtig te zijn met de plassen en niet te gaan schaatsen als het regent. Behalve dat het gevaarlijker is, kan nattigheid ook je deck beschadigen. Stof kan binnendringen en de rotatie van de bolletjes in het lager belemmeren. Het komt zelden voor dat de lagers vervormen, maar het kan gebeuren bij zeer harde klappen, of meerdere pogingen om het lager met veel kracht en weinig vaardigheid te plaatsen of te verwijderen. Als het schild naar binnen wordt ingedeukt, kan dit de rotatie van de binnenste bollen stoppen. In dat geval hebt u nieuwe lagers nodig. 

Dus samengevat, als u wilt dat uw lagers perfect werken en langer meegaan, moet u ze plaatsen en verwijderen zoals we hebben uitgelegd, en proberen ze schoon te houden. Het lijkt misschien een beetje vervelend, maar het zal de moeite waard zijn, en we vertellen je hoe je het moet doen, je zult zien dat het niet zo erg is. 


Hoe maak je je schaats lagers schoon? 

De uitwendige reiniging behoeft niet veel uitleg. Uiteraard moet je het vuil verwijderen met een licht vochtige doek, ongeacht het type lagers het zijn. 

Als je lagers niet aan beide zijden verzegeld zijn, zul je ze van tijd tot tijd moeten openen om een beetje onderhoud te plegen. Verwijder het zijdeksel voorzichtig. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een veiligheidsspeld of iets dergelijks gebruiken. Wanneer je de 8 lagers hebt geopend, doe ze dan zonder ze te dumpen in een kom of bak met alcohol, of een specifieke oplossing voor het schoonmaken van schaats lagers. Roer ongeveer vijf minuten, zodat het vuil eruit komt, en laat ze nog tien minuten weken. 

Na die tijd, als ze al schoon zijn, leg je ze voorzichtig op een horizontaal oppervlak, op een schone doek, om volledig te drogen. 

Sommige merken zoals Bones hebben een speciale fles waar je de lagers in kunt doen en schudden zodat ze goed schoon worden. 


Hoe smeer je schaats lagers?

Het is het beste om lagersmeermiddelen te gebruiken die specifiek voor skate lagers bedoeld zijn, omdat niet alle machines hetzelfde soort smering nodig hebben, en je ze zou kunnen verknoeien of de kogels plakkerig maken, als het product dat je gebruikt niet het meest aangegeven is. 

Twee of drie druppels smeermiddel zouden voldoende zijn voor elk lager. Plaats vervolgens de zijkappen en zorg ervoor dat ze goed gesloten zijn. Nu kun je ze weer monteren in je skate, vergeet niet om ze te plaatsen met de kant die is verzegeld aan de buitenkant van het wiel. 


De beste skate lager merken

De meeste grote skate materiaal fabrikanten hebben hun eigen lagers, met dezelfde kwaliteit als alles wat ze maken. Bones Bearings is onbetwistbaar een van de beste merken sinds tientallen jaren. We hebben een exclusieve gids waarin we je alles over hen vertellen: Bones Bearings Gids. 

Andale, ook zeer gespecialiseerd in lagers, heeft een breed assortiment, van de basis tot de meest professionele, pro-modellen en fun-pakketten met waxen. Andere gespecialiseerde merken zijn Arrow lagers, Speed Demons lagers, Lucky lagers, Bronson lagers

De bewezen kwaliteit van andere toonaangevende merken in de sector komt ook tot uiting in hun lagers. Dit is het geval bij Independent, Diamond bearings, Enjoi, Royal, Nomad, Toy Machine, Shorty's, Rush, Girl, Independent Lagers


Goedkope Skateboard Lagers

Vergeet niet dat wij ervoor zorgen dat alle lagers die u kunt kopen in Fillow genoeg kwaliteit hebben om hun doel te vervullen. 

Er zijn basislagers die perfect zullen zijn als u een beginner bent of als uw skaten niet erg technisch is. Ze hebben basisprijzen en zijn van merken zoals BDSkateCO, dat zich inzet om skateboarden toegankelijk te maken voor alle budgetten, zo ook Enuff. De prijzen van Mosaic, Mini-Logo, FKD, Arrow of Element zijn ook zeer concurrerend, en zelfs zonder de 20€ te bereiken kun je het aanbod vinden van andere grote merken zoals Pig, Lucky, Jart, Shake Junt, Flip, Hydroponic...


Prijs van Skateboard Lagers

In onze winkel kan je kiezen uit een brede waaier van prijzen, afhankelijk van de merken en de Abec van de lagers. Vanaf 160€ kan je de meest nauwkeurige, snelste en beste op de markt kopen: Swiss Ceramics. Als je liever goedkopere merken zoals BDSkate hebt, kan je je lagers hebben voor 7.90€, en van Enuff voor 10€. 


Skateboard lagers kopen

In Fillow kan je skateboardlagers kopen van de belangrijkste merken uit de sector. Van het mythische Bones Bearings in al zijn modellen: Swiss, Bone Reds, Bones Super Reds... en vele andere merken zoals Andale, Mosaic, Enuff, Bronson, FKD, Element en nog veel meer. 

Vanuit onze skate shop in Madrid, Spanje verzenden we door heel Europa: Frankrijk, Italië, Nederland, Duitsland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.


Onderdelen van de skateboardlagers

 

In deze afbeelding kun je zien uit welke onderdelen een skateboard lager bestaat. 

 

 

Jart Skateboards Historia:

Jart es una marca española que nació en el 2002 en Irún. Los hermanos Iraola (Igor, Ander e Iban) provienen de una familia dedicada al sector maderero, lo que, junto con su pasión por el skate y otros deportes, les alentó a crear sus propias tablas de skate. Hasta entonces, la fabricación de tablas era algo que se hacía casi exclusivamente en Estados Unidos. No había grandes productores en Europa. 

Los tres hermanos hicieron su primera tabla en el garaje, allá por el año 2000, y a lo largo de estos años el negocio ha crecido de forma espectacular. Hoy en día tienen la empresa fabricante y distribuidora llamada HLC Distribution, que hace más de 20.000 tablas por mes, y además de Jart incluye otras marcas, como Sk8Mafia, Habitat o Flip.

Jart sigue todas las pautas de buenas prácticas ambientales, como no podía ser de otra manera, ya que conocen bien las materias primas, los procesos de fabricación, y son fieles a sus ideales de cuidar de nuestro planeta. El arce duro que emplean en sus tablas proviene exclusivamente de bosques controlados de Estados Unidos, y también dan importancia a que la gestión de residuos durante el proceso de producción sea la más apropiada. 

El icónico logotipo de la marca son dos óvalos concéntricos que representan los anillos de crecimiento de los árboles.

Tablas Jart

La fábrica de Jart está en Irún, País Vasco. La tabla Jart se prensa de una en una para garantizar la mayor calidad, y no masivamente en un molde como ocurre con otros fabricantes, ya que de esa manera podrían salir desiguales en cuanto a la forma y el cóncavo. 

El amplio catálogo de Skates Jart está concebido para teniendo en mente un estilo de vida skater. Sus tablas son perfectas para patinadores de cualquier nivel, desde principiantes hasta los más avanzados. Tienen variedad de cóncavos para que cada cual pueda elegir el grado de control que quiere tener sobre su tabla. También ofrecen muchas medidas diferentes, desde 7.25 para los más pequeños, hasta 9 para los amantes de pool. 

En cuanto a los diseños, a lo largo de todos sus años de historia han lanzado muchas series diferentes, caracterizadas siempre por un toque de sobriedad y buen gusto.  Navega entre las diferentes series para descubrir los que más te gustan: Jart logo, Jart Classic ...

Ruedas Skate Jart

Como gran fabricante, la calidad está asegurada en todo lo que produce. Las ruedas Jart tienen su propia fórmula de uretano, y el centro endurecido para mayor velocidad y precisión. Están disponibles en medidas entre 50 y 55 mm y con varias opciones de durezas diferentes. Los diseños son similares a los empleados en sus tablas, siempre elegantes sin que les falte originalidad.

Rodamientos Jart y accesorios de skate

Jart fabrica rodamientos cromados de diferentes ABEC (Abec3, Abec5, Abec7). El cromo es un metal muy resistente a la corrosión, gracias al cual tus rodamientos serán más duraderos. 

En la actualidad, Jart está fabricando todos sus rodamientos sellados por un lado contra la suciedad. Por el otro lado tienen un protector de caucho, que mantiene todo en su sitio pero a la vez es muy fácil de quitar para realizar el mantenimiento del rodamiento. El retainer (pieza que mantiene las bolas separadas unas de otras) es de de nylon 66. Todos están lubricados con aceite de alta velocidad.

Skate Jart completo

Los skates completos Jart son de alta calidad, fabricación europea y muy buen rendimiento. Tanto es así, que sirven tanto para empezar a hacer skate con muy buen pie, como para un skate pro. 

Todos los elementos (tabla, ruedas, rodamientos) son de la marca Jart, excepto los ejes que suelen ser siempre de la gran marca Iron

Además de una gran variedad de diseños, Jart ofrece muchas opciones en sus skates completos, no sólo las más básicas como ocurre con muchas otras marcas. Si ya sabes lo que te gusta patinar, en Jart puedes hacer una búsqueda más específica y seguir encontrando tu skateboard completo ideal, porque tienen tablas montadas con ejes altos o bajos, con rodamientos Abec 7, diferentes medidas de ruedas, etc.

Skate Jart Precios:

Lo bueno de la marca es que nos ofrece productos de buenísima calidad y con precios que estan en estos rangos:

Tablas Jart precios: 45,95€ - 59,95€

Ruedas Jart precios: 28,50€ - 39€

Skate Jart precios: refiriendonos a patines completos: 105,95€

Revisa la seccion de ofertas para poder buscar el skate barato que tenemos en cada momento, y gracias a nuestra politica de precio minimio garantizado te aseguras que encontraras las tablas Jart baratas 

Jart Skateboards Team

Como toda gran marca que se precie, Jart Skateboards cuenta con su propio team de riders. Durante mucho tiempo contaron con Bastien Salabanzi. Actualmente está formado por el alemán Mark Frölich, el francés Adrien Bulard, Fernan Origel (México), Carlos Zarazua (USA), los españoles Carlos Neira y Sergio Muñoz, y como amateurs el brasileño Roger Silva y el portugués Gustavo Ribeiro.


Aquí puedes ver cómo se las gasta Bulard, para muchos la estrella del equipo: 

 


Coleccion tablas Jart / Colaboraciones Jart

Entre las series de Jart podemos encontrar tablas de medidas muy variadas. 

La más clásica, Jart classic, lleva en blanco el logotipo y el nombre de la marca, con el fondo de varios colores. 

Hay muchas otras en las que escriben su nombre, ya que ahora que conoces su historia, sabes que es como para llevarlo con mucho orgullo. Puedes encontrarlo en varios estilos, como la serie Acid con fondo degradado multicolor, la serie futura, 3D...

Pero por supuesto también tienen diseños más atrevidos, como su colaboración con Playboy, o la serie Pool Before Death, que llega hasta medidas muy grandes y ofrece dibujos para todos los gustos. 

 

AND1

Addict

Adio

Against Clothing

All Star Gum

Almost

Aloiki Longboards

Andale

Antihero

Arrow

Atticus

BDSkateCO

Baker

Bear

Bench

BerlinWood

Billabong

Birdhouse

Black Label

Blackriver

Blind

Bollie

Bones

Bro Style

Bronson Speed Co

Bullet

Burton

Carhartt

Chocolate

Circa

Cliche

Colours

Consolidated

Creature Skateboards

Cruzade Skateboards

DCMA Collective

DC Shoes

DGK

DNA

D Street

DVS

Darkroom

Darkstar

DeathWish

Destructo

Diamond

Dickies

Drunk Munky

Element

Elixir

Emillion

Enjoi

Enuff

Etnies

Ewan

FKD

Fallen

Famous Stars and Straps

Fillow

Flip

Form

Foundation Skateboards

Girl

Globe

Gravity

Grimey

Grizzly

Heroin Skateboards

Hotshot

Hurley

Hydroponic

Imagine Skateboards

Impala

Independent

Industrial

Innercity

Jart

Jessup

Joker

Jordan

K1X

Kendama Europe

Kendama USA

Krew

Krom Kendama

Krooked Skateboarding

Krux

Lakai

Long Island Skateboard

Loreak Mendian

Lrg

Lucky

Macba Life

Macbeth

Madness

Main

Majestic

Matix

Metal Mulisha

Mi-Pac

Mini Logo Skateboards

Mitchell & Ness

Mob Griptape

MorningWood

Mosaic

New Era

Nike

Nikita

Nomad

OJ Wheels

Obey

Osiris

Pig

Plan B

Pornstar

Powell Peralta

Primitive

Pro-Tec

Psockadelic

Pukas

Quiksilver

Radical Culture

Real

Reebok

Reell

Rellik

Ricta

Ripndip

Rocawear

Rocket

Role Model

Rook

Roxy

Royal

Rush

SK8 Mafia

Santa Cruz

Shake Junt

Shoe Goo

Shorty's

Skate Mental

Skull Candy

Sneaky

Sovrn

Speed Demons

Spitfire

Split

Supra

Supremebeing

Sushi Skateboards

Sweet

Sweets Kendama

Tensor

Thank You

Thrasher

Thunder Trucks

Tony Hawk

Toy Machine

Traditiona Clothing

Tres60 Skatemagazine

Tricks Skateboards

UP FRONT

Universal

Vans

Venture

Volcom

Voltage

WESC

West Coast Choppers

Wreck

Wrung

Yellowood

Zero

Zoo York

adidas originals