(0)
0,00 €

Wielen - Bones

Wielen - Bones

We hebben geen product gevonden die overeenkomen met uw zoekcriteria

Het is misschien mogelijk dat de link dat u gevolgd heeft niet meer actief is

Indien u het product niet vindt dat u zoekt, bezoek onze site map of contacteer ons"""

Skateboard Wielen

Skateboard wielen zijn het element van de skate dat in contact komt met de grond, dus het is belangrijk dat ze in goede conditie blijven en dat ze aangepast zijn aan je skatestijl en het terrein waar ze gebruikt zullen worden.

Om er zeker van te zijn dat u plezier hebt, kunt u ze beter op wielen gebruiken, maar niet zomaar wielen. In Fillow helpen wij u de beste skateboard wielen te kiezen, de meest geschikte voor uw skate en uw manier van skaten.


Welk skateboard wiel te kiezen?

Skateboard wielen zijn door de jaren heen veel veranderd, zowel in maten als in materialen, dankzij de voortdurende vooruitgang in het skateboarden.

Hier is een kort overzicht van waar je op moet letten bij het kiezen van skateboard wielen


Skateboard wielmaat

De maat van het wiel wordt aangegeven door zijn diameter en wordt gemeten in millimeters. 

Het bereik (behalve voor longboards en cruisers) ligt tussen ongeveer 50 en 59 mm.

Grofweg hebben kleinere wielen een lagere eindsnelheid, maar een hogere acceleratie en vice versa.

Als je technische trucs gaat doen, op een gladde ondergrond, zouden we naar de lagere kant van het gamma gaan. Ongeveer 52mm.

Als we op zoek zijn naar snelheid bij het rijden of schaatsen op hellingen, zouden we voor maten rond 56-57 gaan.

Je moet er rekening mee houden dat als je grote wielen kiest, je misschien hoge assen nodig hebt of risers moet gebruiken, omdat ze het board zouden kunnen raken in steile bochten.


Wielen Straat en park

Street skateboard wielen moeten vrij klein zijn om gewicht te verminderen, de totale hoogte van het skateboard te verminderen, en een betere acceleratie te hebben voor tricks.

 • Als je op gladde ondergrond rijdt en graag technische trucs uitprobeert, ligt je ideale wielmaat tussen 50 en 53 mm.
 • Voor iets ruwer terrein, hellingen of als je je skateboard ook gebruikt om je te verplaatsen, is een iets grotere wielmaat van 53-56 mm beter.

52 -53 mm is een van de favoriete wielmaten voor street skateboarden. 


Wielen voor ramps en cruisen

Voor oprijplaten zijn de ideale wielmaten tussen 56 en 60 mm, aangezien het belangrijk is de maximale snelheid te hebben om hoogte te bereiken. 

Voor cruisen (cruisen) passen de grote wielen zich beter aan het terrein aan, geven meer snelheid, en het maakt niet zoveel uit dat de grootte de wendbaarheid vermindert. 

Denk er in elk geval aan dat de assen die je gebruikt de grootte van de wielen die je erop kunt zetten kunnen beperken, want als je bijvoorbeeld zeer grote wielen monteert op lage assen zonder verhogers, zouden ze op het verkeerde moment tegen de plank kunnen schuren, waardoor je plotseling wordt afgeremd, met een waarschijnlijk pijnlijk resultaat.


Hardheid van de wielen Skateboards

De hardheid van de wielen wordt gemeten met de durometer.


Indeling van skateboardwielen volgens hun hardheid:

Er zijn verschillende manieren om wielen in te delen volgens de hardheid van het urethaan waarvan zij zijn gemaakt. De meest voorkomende is de "A-schaal", die door de meeste skateboardmerken wordt gebruikt en het meest bekend is bij skateboarders. Hoe hoger het cijfer naast die letter, hoe harder het wiel (95 A is zachter dan 101 A, bijvoorbeeld). 

Deze schaal wordt een beetje onnauwkeurig in hardheid vanaf 101 A, zodat sommige merken zoals Bones andere of aanvullende schalen gebruiken, zoals de B-schaal. Om de overeenkomst tussen de ene hardheidsschaal en de andere te vinden, raadt Bones aan 20 punten bij de B-schaal op te tellen om de A-schaal te krijgen. Met andere woorden, 83 B wielen komen overeen met 103 A wielen, en zijn aanzienlijk harder dan 101 A wielen. 


Hoe kiest u de hardheid van uw banden?

Zoals altijd hangt het af van het gebruik dat u ervan wilt maken en van uw smaak. Harde banden hebben meer snelheid, meer acceleratie en minder grip, maar ze moeten worden gebruikt op min of meer glad terrein. Zachte banden zijn beter geschikt voor oneffen terrein, hebben meer grip maar zijn iets trager. Aangezien het materiaal zachter is, is het ook gemakkelijker om te lijden onder slijtage en vervorming (de gevreesde "flatspots" waarover we het hieronder hebben gehad). 

Als we op gladde vloeren skaten en we vooral technische straattrucs willen doen, zijn we geïnteresseerd in een zo hard mogelijk wiel, omdat we dan meer kunnen glijden als we grinden of trucs doen. Als we ons op alle soorten vloeren willen voortbewegen, is een iets zachter wiel comfortabeler en biedt het ons meer grip.


Soft Skate Wielen (75-92 A)

Zulke zachte wielen worden bijna uitsluitend gebruikt voor cruisers, omdat ze zich perfect aanpassen aan elk soort ondergrond, en als je rijdt heb je misschien liever minder last van stenen en scheuren, zelfs als je snelheid verliest. Ze zijn ook een goed idee als je met je videocamera gaat.


Medium Zachte Skate Wielen (92-95 A)

Ze zijn iets sneller dan de vorige, met zeer goede grip, maar het zal niet zo moeilijk zijn om af en toe een trucje uit te halen of wat meer snelheid op je ritten te krijgen. 


Harde Skate Wielen (96-99 A)

Met een redelijke snelheid, wat grip maar ook makkelijk te glijden in tricks, zijn deze hardheden de beste wielen voor beginners. Ze zijn geschikt voor zowel de straat als voor parken en miniramps.


Skatewielen hoge hardheid (99-101 A en 83-84 B)

Deze hebben de voorkeur van meer ervaren schaatsers. Ze zijn sneller en hebben een hogere acceleratie, waardoor ze perfect zijn voor technischer skateboarden. Ze kunnen echter oncomfortabel zijn op een oneffen ondergrond.


Vormen en soorten skateboard wielen

Core vs. standaard wielen

Bij skatewielen kan het middengat met een hardere kunststof zijn versterkt dan de rest van het wiel, om het lager op zijn plaats te houden. De wielen die dat doen worden "core wheels" genoemd, terwijl de andere gewoon standaard of niet-core wielen zijn. 

Kernwielen besparen gewicht door hun kernmateriaal en zijn vooral goed voor zeer zachte wielen, voor harde wielen zijn ze niet zo nodig.


Gevormde wielen of vormen

Elk wiel kan een andere vorm hebben, waarbij de hoek van de profielkromming en de breedte van het deel dat met de grond in aanraking komt, variëren. Een gladder of zelfs convex profiel vermindert het gewicht van het wiel en betekent dat de kromming van het wielprofiel niet "in de weg zit" op grinds en stoepranden. Wat het grondcontactoppervlak betreft, hoe breder de band, hoe beter de grip en hoe trager de snelheid. Omgekeerd, hoe smaller, hoe groter de versnelling. 

Je kunt meer informatie vinden over de verschillende vormen skateboard wielen die verkrijgbaar zijn door op elk merk wielen te klikken.


Skate wiel technologie

Wielen zijn meestal gemaakt van urethaan, maar er worden steeds meer compounds gemengd om ze veel duurzamer te maken. Het gemeenschappelijke doel van alle merken is wielen zonder flat spots (slijtage aan één kant) te verkrijgen.


Wat zijn flat spots?

Het is gewoon wanneer de band niet meer perfect rond is, en niet meer zo goed ronddraait. Dat gebeurt wanneer het materiaal slijt door slijtage.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u de wielen loodrecht plaatst op de richting waarin u gaat, wat de typische rembeweging is. 

De meeste grote merken hebben hun sterwielen en die zijn extreem hard en resistent, zoals Bones wheels, met de Bones STF, of Spitfire Wheels, met hun Formula Four, of de Elite Urethaan wielen van OJ Wheels, ze zijn bijna onmogelijk te vervormen bij normaal gebruik. 


Skate wielen kopen

Als je skate wielen wilt kopen, kun je in onze Skate Shop de beste skate wielen kopen. Kies uit honderden modellen en merken van de meest prestigieuze en professionele wielen in de industrie zoals: Bones, Spitfire, Ricta Wheels, Santa Cruz Wheels, Powell Peralta Wheels, element wielen, Oj Wheels, Jart wielen.

Koop goedkope eerste prijs skateboard wielen met geweldige prestaties en professionele skateboard wielen. Vergeet niet dat wij een minimumprijsgarantiebeleid hebben, dus bij Fillow kunt u er zeker van zijn dat wij u de beste prijs bieden.

Vanuit onze winkel in Madrid verzenden wij in heel Europa: Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Portugal... en ook naar Engeland.

 

Bones Wheels

Powell is ingenieur en ontwerper, maar ook skater, dus het onderzoek, de ontwikkeling en het testen van de producten om de beste resultaten te bereiken zijn altijd een prioriteit geweest voor Bones. Het merk probeert skate wielen te krijgen die beter bestand zijn tegen slijtage, maar niet de goedkoopste, en doet dat door zorg te besteden aan de kwaliteit van de materialen, het fabricageproces, de kwaliteitscontrole, en natuurlijk de tests en vergelijkingen die de rijders van zijn team altijd doen (Chris Joslin, Kevin Romar, Aaron Jaws Homoki, Evan Smith, Felipe Gustavo, David Gravette, Rodney Mullen en Ryan Decenzo).

Naast wielen staat Bones ook bekend om zijn Bones Bearings, die als de beste worden beschouwd en door veel professionele skateboarders worden gebruikt vanwege hun uitstekende prestaties.

Bones gebruikt verschillende urethaan formules om zich perfect aan te passen aan elk type gebruik dat skate wielen hebben. Je kunt ook wielen vinden in verschillende vormen en hardheden.


Bones Wheels Hardheid

Dit merk gebruikt de B-schaal om de hardheid (durometer) te meten, omdat ze denken dat die veel nauwkeuriger is. De A schaal gaat van 1 tot 100, dus vanaf 95 A meet het niet meer zo nauwkeurig. De D-schaal, aan de andere kant, is ontworpen om zeer hard rubber en urethaan te meten, niet het relatief zachte materiaal van de schaats wielen, dus lijkt het ook niet het meest geschikt. 

Er is geen exact verband tussen de A- en de B-schaal, maar in grote lijnen zou het voldoende zijn om 10 punten van het getal A af te trekken om B te verkrijgen. 

Er zijn hoofdzakelijk twee durometers beschikbaar: 

 • 81B (ongeveer 101 A): Deze wielen bieden meer grip, meer controle, soepelheid, hoge prestaties, slijtvastheid en een grote duurzaamheid.
 • 84B (ongeveer 104 A): Kies deze om een hogere snelheid, stuiter, slipvermogen, slijtvastheid en langere duurzaamheid te krijgen. 

 

 

Type Bones Wheels - Formule

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende soorten Bones wielen op basis van de formule die in elk wiel wordt gebruikt.

Street Tech Formule TM (STF)

Met dit wiel heeft het merk zijn doel bewezen door een hogere rebound te bieden voor een grotere snelheid en spectaculaire glijeigenschappen, met behoud van de slijtvastheid (afvlakking) ten opzichte van een standaard wiel.

Skatepark Formule TM (SPF)

Deze formule bereikt een hoge kwaliteit urethaan, speciaal ontworpen om afvlakking door schuren te voorkomen op zowel gladde als ruwe oppervlakken, zonder de hoge rebound te verliezen voor een snelle respons in de tricks en een snellere bocht. Ze hechten beter aan ruwe oppervlakken terwijl hun sterkte, duurzaamheid en snelheid behouden blijven. 

All-Terrain Formule (ATF)

Deze zachte urethaanwielen zijn ontworpen voor de meest ruwe terreinen en bieden snelheid en soepelheid in het glijden, ongeacht de kwaliteit van de ondergrond. 

Binnen deze formule vinden we de 'Rough Riders', de meest resistente van het merk om zich op minder bereden wegen te wagen. 


Bones Wielen Vormen

Bones heeft een grote verscheidenheid aan vormen voor haar wielen en we zullen ze hieronder uitleggen.


Bones Wielen Shape STF (Street Tech Formula)

De STF Bones Wheels zijn verkrijgbaar in zes verschillende vormen, genaamd van V1 tot V6. Ze zijn allemaal symmetrisch, dus de montage is omkeerbaar. Hoewel je ze allemaal zult moeten proberen om te beslissen welke je het mooist vindt, vertellen we je de meest voorkomende toepassingen van elk van hen:

 


 • V1: Ze zijn het meest veelzijdig, voor standaard gebruik, stabiel en duurzaam. Verkrijgbaar in de volgende maten (mm): 50x30, 51x30, 52x31, 53x31, 54x32. De radius van de randcurve is 0,25".
 • V2: Deze zijn in het midden dunner dan de V1 om ze lichter te maken. Ideaal voor stoepranden, rails, slijpen, enz. Verkrijgbaar in deze afmetingen (mm): 49x27, 51x38, 53x29. De radius van de kromming van de rand is 0.275".
 • V3: Voor technische schaatsen. Zij hebben het kleinste contactoppervlak met de kleinste vloer, en genieten de voorkeur van professionele schaatsers die alleen op straat trainen. Ze zijn lichter, hebben minder wrijving, meer snelheid, vergemakkelijken slides en geven betere resultaten in tricks. Randradius: 0.187". Maten: 50x28, 52x29, 54x30.
 • V4: Ook zeer veelzijdig en voor alle doeleinden, maar breder om meer stabiliteit te bieden. De rand heeft een radius van 0.250" en worden gemaakt in de maten 51x32", 52x34, 53x34, 54x34 en 55x34 mm.
 • V5: Ze hebben een grotere radius van de rand, voor een snellere reactie. Ze zijn veelzijdig, dunner in het midden, zodat ze lichter zijn, en ideaal voor stoepranden en slijpen. Bovendien gaat de tekening langer mee. Randradius: 0.50". Beschikbare maten: 51x30, 52x30, 53x31, 54x31, 55x32, 56x32, 58x33. 
 • V6: Breder contactvlak met sidecutwanden voor minder weerstand bij langer slijpen en meer stabiliteit. Leverbare maten: 54mmx34mm en 56mmx36mm

 

Bones Wheels Shape SPF (Skatepark Formula)

In dit type werden 5 shapes geproduceerd, maar momenteel zijn er twee behouden, de P5 en P6:

 • P5 Sidecut: Sidecut Wands ontworpen voor meer stabiliteit, minder drag en langere grinds.
 • P6 Widecut: Breder contactvlak met sidecutwanden voor minder luchtweerstand, langere grinds en meer stabiliteit.


Bones Wheels Shape All Terrain Formula  (ATF)

Wij hebben twee soorten vormen: Mechanical Bond en Natural Bond.

 • Filmers Mechanical Bond zijn wielen met een smaller midden en lichter gewicht voor een betere handelbaarheid.
 • Rough Riders natural bond hebben een breed contactvlak voor stabiliteit en een soepeler rijgedrag.

 

Bones Wheels Shape Original Formula

Verkrijgbaar in V4 Wide en V5 Sidecut

 • V4 Wide: breder contactvlak voor meer stabiliteit en solide landingen.
 • V5 Sidecut: Sidecutwanden ontworpen voor meer stabiliteit, minder luchtweerstand en langere grinds


Bones Wielen Kwaliteit 

Hier gaan we je laten zien waarom Bones wielen worden beschouwd als een van de beste kwaliteit skateboard wielen.


Zijn Bones wielen goed?

Ja, Bones wielen worden beschouwd als een van de beste opties die je kunt kopen voor je skate.

Bones heeft de resultaten van een van hun kwaliteitscontrole tests, de 'drag test', openbaar gemaakt. Die bestaat erin de wielen te wegen, ze dan gedurende een bepaalde tijd (altijd dezelfde) met een bepaalde snelheid te laten rollen en ze dan opnieuw te wegen om de hoeveelheid materiaal te bepalen die daarbij van het wiel wordt losgemaakt. Hier is de tabel met het percentage materiaalverlies voor elk getest model:


Waar koop ik Bones Wielen?

Als je Bones wielen goedkoop of voor een goede prijs wilt kopen, kun je er in onze skateshop zeker van zijn dat je ze tegen de laagste prijs kunt vinden. We bieden het hele jaar door geweldige kortingen en we verzenden binnen 24 uur.

Bones Skate Shop Nederland Verzendingen naar europese unie landen zoals Denemarken, België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal.