(0)
0,00 €
 • Prijs

Wielen - Jart

 • Wielen Jart: Prothane V2 (51 mm) 83B Wielen Jart: Prothane V2 (51 mm) 83B Wielen Jart: Prothane V2 (51 mm) 83B
  W20_075217
Nu: 29,33 €
Oude prijs: 41,90 €
Besparing: 12,57 € (30%)

Kopen Zien>

 • Wielen Jart: kingstone 83B (51mm) Wielen Jart: kingstone 83B (51mm) Wielen Jart: kingstone 83B (51mm)
  S20_074299
Nu: 27,27 €
Oude prijs: 38,95 €
Besparing: 11,68 € (30%)

Kopen Zien>

 • Wielen Jart: kingstone 83B (53mm) Wielen Jart: kingstone 83B (53mm) Wielen Jart: kingstone 83B (53mm)
  S20_074297
Nu: 27,27 €
Oude prijs: 38,95 €
Besparing: 11,68 € (30%)

Kopen Zien>

 • 5 Star
I prodotti nella categoria: Wielen - Jart hanno un punteggio di 5 stelle, basato su 4 opinioni di clienti.

Skateboard Wielen

Skateboard wielen zijn het element van de skate dat in contact komt met de grond, dus het is belangrijk dat ze in goede conditie blijven en dat ze aangepast zijn aan je skatestijl en het terrein waar ze gebruikt zullen worden.

Om er zeker van te zijn dat u plezier hebt, kunt u ze beter op wielen gebruiken, maar niet zomaar wielen. In Fillow helpen wij u de beste skateboard wielen te kiezen, de meest geschikte voor uw skate en uw manier van skaten.


Welk skateboard wiel te kiezen?

Skateboard wielen zijn door de jaren heen veel veranderd, zowel in maten als in materialen, dankzij de voortdurende vooruitgang in het skateboarden.

Hier is een kort overzicht van waar je op moet letten bij het kiezen van skateboard wielen


Skateboard wielmaat

De maat van het wiel wordt aangegeven door zijn diameter en wordt gemeten in millimeters. 

Het bereik (behalve voor longboards en cruisers) ligt tussen ongeveer 50 en 59 mm.

Grofweg hebben kleinere wielen een lagere eindsnelheid, maar een hogere acceleratie en vice versa.

Als je technische trucs gaat doen, op een gladde ondergrond, zouden we naar de lagere kant van het gamma gaan. Ongeveer 52mm.

Als we op zoek zijn naar snelheid bij het rijden of schaatsen op hellingen, zouden we voor maten rond 56-57 gaan.

Je moet er rekening mee houden dat als je grote wielen kiest, je misschien hoge assen nodig hebt of risers moet gebruiken, omdat ze het board zouden kunnen raken in steile bochten.


Wielen Straat en park

Street skateboard wielen moeten vrij klein zijn om gewicht te verminderen, de totale hoogte van het skateboard te verminderen, en een betere acceleratie te hebben voor tricks.

 • Als je op gladde ondergrond rijdt en graag technische trucs uitprobeert, ligt je ideale wielmaat tussen 50 en 53 mm.
 • Voor iets ruwer terrein, hellingen of als je je skateboard ook gebruikt om je te verplaatsen, is een iets grotere wielmaat van 53-56 mm beter.

52 -53 mm is een van de favoriete wielmaten voor street skateboarden. 


Wielen voor ramps en cruisen

Voor oprijplaten zijn de ideale wielmaten tussen 56 en 60 mm, aangezien het belangrijk is de maximale snelheid te hebben om hoogte te bereiken. 

Voor cruisen (cruisen) passen de grote wielen zich beter aan het terrein aan, geven meer snelheid, en het maakt niet zoveel uit dat de grootte de wendbaarheid vermindert. 

Denk er in elk geval aan dat de assen die je gebruikt de grootte van de wielen die je erop kunt zetten kunnen beperken, want als je bijvoorbeeld zeer grote wielen monteert op lage assen zonder verhogers, zouden ze op het verkeerde moment tegen de plank kunnen schuren, waardoor je plotseling wordt afgeremd, met een waarschijnlijk pijnlijk resultaat.


Hardheid van de wielen Skateboards

De hardheid van de wielen wordt gemeten met de durometer.


Indeling van skateboardwielen volgens hun hardheid:

Er zijn verschillende manieren om wielen in te delen volgens de hardheid van het urethaan waarvan zij zijn gemaakt. De meest voorkomende is de "A-schaal", die door de meeste skateboardmerken wordt gebruikt en het meest bekend is bij skateboarders. Hoe hoger het cijfer naast die letter, hoe harder het wiel (95 A is zachter dan 101 A, bijvoorbeeld). 

Deze schaal wordt een beetje onnauwkeurig in hardheid vanaf 101 A, zodat sommige merken zoals Bones andere of aanvullende schalen gebruiken, zoals de B-schaal. Om de overeenkomst tussen de ene hardheidsschaal en de andere te vinden, raadt Bones aan 20 punten bij de B-schaal op te tellen om de A-schaal te krijgen. Met andere woorden, 83 B wielen komen overeen met 103 A wielen, en zijn aanzienlijk harder dan 101 A wielen. 


Hoe kiest u de hardheid van uw banden?

Zoals altijd hangt het af van het gebruik dat u ervan wilt maken en van uw smaak. Harde banden hebben meer snelheid, meer acceleratie en minder grip, maar ze moeten worden gebruikt op min of meer glad terrein. Zachte banden zijn beter geschikt voor oneffen terrein, hebben meer grip maar zijn iets trager. Aangezien het materiaal zachter is, is het ook gemakkelijker om te lijden onder slijtage en vervorming (de gevreesde "flatspots" waarover we het hieronder hebben gehad). 

Als we op gladde vloeren skaten en we vooral technische straattrucs willen doen, zijn we geïnteresseerd in een zo hard mogelijk wiel, omdat we dan meer kunnen glijden als we grinden of trucs doen. Als we ons op alle soorten vloeren willen voortbewegen, is een iets zachter wiel comfortabeler en biedt het ons meer grip.


Soft Skate Wielen (75-92 A)

Zulke zachte wielen worden bijna uitsluitend gebruikt voor cruisers, omdat ze zich perfect aanpassen aan elk soort ondergrond, en als je rijdt heb je misschien liever minder last van stenen en scheuren, zelfs als je snelheid verliest. Ze zijn ook een goed idee als je met je videocamera gaat.


Medium Zachte Skate Wielen (92-95 A)

Ze zijn iets sneller dan de vorige, met zeer goede grip, maar het zal niet zo moeilijk zijn om af en toe een trucje uit te halen of wat meer snelheid op je ritten te krijgen. 


Harde Skate Wielen (96-99 A)

Met een redelijke snelheid, wat grip maar ook makkelijk te glijden in tricks, zijn deze hardheden de beste wielen voor beginners. Ze zijn geschikt voor zowel de straat als voor parken en miniramps.


Skatewielen hoge hardheid (99-101 A en 83-84 B)

Deze hebben de voorkeur van meer ervaren schaatsers. Ze zijn sneller en hebben een hogere acceleratie, waardoor ze perfect zijn voor technischer skateboarden. Ze kunnen echter oncomfortabel zijn op een oneffen ondergrond.


Vormen en soorten skateboard wielen

Core vs. standaard wielen

Bij skatewielen kan het middengat met een hardere kunststof zijn versterkt dan de rest van het wiel, om het lager op zijn plaats te houden. De wielen die dat doen worden "core wheels" genoemd, terwijl de andere gewoon standaard of niet-core wielen zijn. 

Kernwielen besparen gewicht door hun kernmateriaal en zijn vooral goed voor zeer zachte wielen, voor harde wielen zijn ze niet zo nodig.


Gevormde wielen of vormen

Elk wiel kan een andere vorm hebben, waarbij de hoek van de profielkromming en de breedte van het deel dat met de grond in aanraking komt, variëren. Een gladder of zelfs convex profiel vermindert het gewicht van het wiel en betekent dat de kromming van het wielprofiel niet "in de weg zit" op grinds en stoepranden. Wat het grondcontactoppervlak betreft, hoe breder de band, hoe beter de grip en hoe trager de snelheid. Omgekeerd, hoe smaller, hoe groter de versnelling. 

Je kunt meer informatie vinden over de verschillende vormen skateboard wielen die verkrijgbaar zijn door op elk merk wielen te klikken.


Skate wiel technologie

Wielen zijn meestal gemaakt van urethaan, maar er worden steeds meer compounds gemengd om ze veel duurzamer te maken. Het gemeenschappelijke doel van alle merken is wielen zonder flat spots (slijtage aan één kant) te verkrijgen.


Wat zijn flat spots?

Het is gewoon wanneer de band niet meer perfect rond is, en niet meer zo goed ronddraait. Dat gebeurt wanneer het materiaal slijt door slijtage.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u de wielen loodrecht plaatst op de richting waarin u gaat, wat de typische rembeweging is. 

De meeste grote merken hebben hun sterwielen en die zijn extreem hard en resistent, zoals Bones wheels, met de Bones STF, of Spitfire Wheels, met hun Formula Four, of de Elite Urethaan wielen van OJ Wheels, ze zijn bijna onmogelijk te vervormen bij normaal gebruik. 


Skate wielen kopen

Als je skate wielen wilt kopen, kun je in onze Skate Shop de beste skate wielen kopen. Kies uit honderden modellen en merken van de meest prestigieuze en professionele wielen in de industrie zoals: Bones, Spitfire, Ricta Wheels, Santa Cruz Wheels, Powell Peralta Wheels, element wielen, Oj Wheels, Jart wielen.

Koop goedkope eerste prijs skateboard wielen met geweldige prestaties en professionele skateboard wielen. Vergeet niet dat wij een minimumprijsgarantiebeleid hebben, dus bij Fillow kunt u er zeker van zijn dat wij u de beste prijs bieden.

Vanuit onze winkel in Madrid verzenden wij in heel Europa: Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Portugal... en ook naar Engeland.

 

Jart Skateboards Historia:

Jart es una marca española que nació en el 2002 en Irún. Los hermanos Iraola (Igor, Ander e Iban) provienen de una familia dedicada al sector maderero, lo que, junto con su pasión por el skate y otros deportes, les alentó a crear sus propias tablas de skate. Hasta entonces, la fabricación de tablas era algo que se hacía casi exclusivamente en Estados Unidos. No había grandes productores en Europa. 

Los tres hermanos hicieron su primera tabla en el garaje, allá por el año 2000, y a lo largo de estos años el negocio ha crecido de forma espectacular. Hoy en día tienen la empresa fabricante y distribuidora llamada HLC Distribution, que hace más de 20.000 tablas por mes, y además de Jart incluye otras marcas, como Sk8Mafia, Habitat o Flip.

Jart sigue todas las pautas de buenas prácticas ambientales, como no podía ser de otra manera, ya que conocen bien las materias primas, los procesos de fabricación, y son fieles a sus ideales de cuidar de nuestro planeta. El arce duro que emplean en sus tablas proviene exclusivamente de bosques controlados de Estados Unidos, y también dan importancia a que la gestión de residuos durante el proceso de producción sea la más apropiada. 

El icónico logotipo de la marca son dos óvalos concéntricos que representan los anillos de crecimiento de los árboles.

Tablas Jart

La fábrica de Jart está en Irún, País Vasco. La tabla Jart se prensa de una en una para garantizar la mayor calidad, y no masivamente en un molde como ocurre con otros fabricantes, ya que de esa manera podrían salir desiguales en cuanto a la forma y el cóncavo. 

El amplio catálogo de Skates Jart está concebido para teniendo en mente un estilo de vida skater. Sus tablas son perfectas para patinadores de cualquier nivel, desde principiantes hasta los más avanzados. Tienen variedad de cóncavos para que cada cual pueda elegir el grado de control que quiere tener sobre su tabla. También ofrecen muchas medidas diferentes, desde 7.25 para los más pequeños, hasta 9 para los amantes de pool. 

En cuanto a los diseños, a lo largo de todos sus años de historia han lanzado muchas series diferentes, caracterizadas siempre por un toque de sobriedad y buen gusto.  Navega entre las diferentes series para descubrir los que más te gustan: Jart logo, Jart Classic ...

Ruedas Skate Jart

Como gran fabricante, la calidad está asegurada en todo lo que produce. Las ruedas Jart tienen su propia fórmula de uretano, y el centro endurecido para mayor velocidad y precisión. Están disponibles en medidas entre 50 y 55 mm y con varias opciones de durezas diferentes. Los diseños son similares a los empleados en sus tablas, siempre elegantes sin que les falte originalidad.

Rodamientos Jart y accesorios de skate

Jart fabrica rodamientos cromados de diferentes ABEC (Abec3, Abec5, Abec7). El cromo es un metal muy resistente a la corrosión, gracias al cual tus rodamientos serán más duraderos. 

En la actualidad, Jart está fabricando todos sus rodamientos sellados por un lado contra la suciedad. Por el otro lado tienen un protector de caucho, que mantiene todo en su sitio pero a la vez es muy fácil de quitar para realizar el mantenimiento del rodamiento. El retainer (pieza que mantiene las bolas separadas unas de otras) es de de nylon 66. Todos están lubricados con aceite de alta velocidad.

Skate Jart completo

Los skates completos Jart son de alta calidad, fabricación europea y muy buen rendimiento. Tanto es así, que sirven tanto para empezar a hacer skate con muy buen pie, como para un skate pro. 

Todos los elementos (tabla, ruedas, rodamientos) son de la marca Jart, excepto los ejes que suelen ser siempre de la gran marca Iron

Además de una gran variedad de diseños, Jart ofrece muchas opciones en sus skates completos, no sólo las más básicas como ocurre con muchas otras marcas. Si ya sabes lo que te gusta patinar, en Jart puedes hacer una búsqueda más específica y seguir encontrando tu skateboard completo ideal, porque tienen tablas montadas con ejes altos o bajos, con rodamientos Abec 7, diferentes medidas de ruedas, etc.

Skate Jart Precios:

Lo bueno de la marca es que nos ofrece productos de buenísima calidad y con precios que estan en estos rangos:

Tablas Jart precios: 45,95€ - 59,95€

Ruedas Jart precios: 28,50€ - 39€

Skate Jart precios: refiriendonos a patines completos: 105,95€

Revisa la seccion de ofertas para poder buscar el skate barato que tenemos en cada momento, y gracias a nuestra politica de precio minimio garantizado te aseguras que encontraras las tablas Jart baratas 

Jart Skateboards Team

Como toda gran marca que se precie, Jart Skateboards cuenta con su propio team de riders. Durante mucho tiempo contaron con Bastien Salabanzi. Actualmente está formado por el alemán Mark Frölich, el francés Adrien Bulard, Fernan Origel (México), Carlos Zarazua (USA), los españoles Carlos Neira y Sergio Muñoz, y como amateurs el brasileño Roger Silva y el portugués Gustavo Ribeiro.


Aquí puedes ver cómo se las gasta Bulard, para muchos la estrella del equipo: 

 


Coleccion tablas Jart / Colaboraciones Jart

Entre las series de Jart podemos encontrar tablas de medidas muy variadas. 

La más clásica, Jart classic, lleva en blanco el logotipo y el nombre de la marca, con el fondo de varios colores. 

Hay muchas otras en las que escriben su nombre, ya que ahora que conoces su historia, sabes que es como para llevarlo con mucho orgullo. Puedes encontrarlo en varios estilos, como la serie Acid con fondo degradado multicolor, la serie futura, 3D...

Pero por supuesto también tienen diseños más atrevidos, como su colaboración con Playboy, o la serie Pool Before Death, que llega hasta medidas muy grandes y ofrece dibujos para todos los gustos.