(0)
0,00 €
 • Prijs

Wielen - Madness

Wielen - Madness
 • Wielen Madness: Swirl CP Radial Black 51mm Wielen Madness: Swirl CP Radial Black 51mm Wielen Madness: Swirl CP Radial Black 51mm
  S21_077344
Nu: 34,93 €
Oude prijs: 49,90 €
Besparing: 14,97 € (30%)

Kopen Zien>

 • Wielen Madness: Bio CS Radial 53mm Wielen Madness: Bio CS Radial 53mm Wielen Madness: Bio CS Radial 53mm
  S21_077343
Nu: 31,43 €
Oude prijs: 44,90 €
Besparing: 13,47 € (30%)

Kopen Zien>

 • Wielen Madness: Swirl CP Radial White 51mm Wielen Madness: Swirl CP Radial White 51mm Wielen Madness: Swirl CP Radial White 51mm
  S21_077339
Nu: 34,93 €
Oude prijs: 49,90 €
Besparing: 14,97 € (30%)

Kopen Zien>

 • Wielen Madness: Hazard Sign CP - Conical Surel 52mm Wielen Madness: Hazard Sign CP - Conical Surel 52mm Wielen Madness: Hazard Sign CP - Conical Surel 52mm
  S21_077337
Nu: 34,93 €
Oude prijs: 49,90 €
Besparing: 14,97 € (30%)

Kopen Zien>

 • Wielen Madness: Bio CS Radial 51mm Wielen Madness: Bio CS Radial 51mm Wielen Madness: Bio CS Radial 51mm
  S21_077336
Nu: 31,43 €
Oude prijs: 44,90 €
Besparing: 13,47 € (30%)

Kopen Zien>

Skateboard Wielen

Skateboard wielen zijn het element van de skate dat in contact komt met de grond, dus het is belangrijk dat ze in goede conditie blijven en dat ze aangepast zijn aan je skatestijl en het terrein waar ze gebruikt zullen worden.

Om er zeker van te zijn dat u plezier hebt, kunt u ze beter op wielen gebruiken, maar niet zomaar wielen. In Fillow helpen wij u de beste skateboard wielen te kiezen, de meest geschikte voor uw skate en uw manier van skaten.


Welk skateboard wiel te kiezen?

Skateboard wielen zijn door de jaren heen veel veranderd, zowel in maten als in materialen, dankzij de voortdurende vooruitgang in het skateboarden.

Hier is een kort overzicht van waar je op moet letten bij het kiezen van skateboard wielen


Skateboard wielmaat

De maat van het wiel wordt aangegeven door zijn diameter en wordt gemeten in millimeters. 

Het bereik (behalve voor longboards en cruisers) ligt tussen ongeveer 50 en 59 mm.

Grofweg hebben kleinere wielen een lagere eindsnelheid, maar een hogere acceleratie en vice versa.

Als je technische trucs gaat doen, op een gladde ondergrond, zouden we naar de lagere kant van het gamma gaan. Ongeveer 52mm.

Als we op zoek zijn naar snelheid bij het rijden of schaatsen op hellingen, zouden we voor maten rond 56-57 gaan.

Je moet er rekening mee houden dat als je grote wielen kiest, je misschien hoge assen nodig hebt of risers moet gebruiken, omdat ze het board zouden kunnen raken in steile bochten.


Wielen Straat en park

Street skateboard wielen moeten vrij klein zijn om gewicht te verminderen, de totale hoogte van het skateboard te verminderen, en een betere acceleratie te hebben voor tricks.

 • Als je op gladde ondergrond rijdt en graag technische trucs uitprobeert, ligt je ideale wielmaat tussen 50 en 53 mm.
 • Voor iets ruwer terrein, hellingen of als je je skateboard ook gebruikt om je te verplaatsen, is een iets grotere wielmaat van 53-56 mm beter.

52 -53 mm is een van de favoriete wielmaten voor street skateboarden. 


Wielen voor ramps en cruisen

Voor oprijplaten zijn de ideale wielmaten tussen 56 en 60 mm, aangezien het belangrijk is de maximale snelheid te hebben om hoogte te bereiken. 

Voor cruisen (cruisen) passen de grote wielen zich beter aan het terrein aan, geven meer snelheid, en het maakt niet zoveel uit dat de grootte de wendbaarheid vermindert. 

Denk er in elk geval aan dat de assen die je gebruikt de grootte van de wielen die je erop kunt zetten kunnen beperken, want als je bijvoorbeeld zeer grote wielen monteert op lage assen zonder verhogers, zouden ze op het verkeerde moment tegen de plank kunnen schuren, waardoor je plotseling wordt afgeremd, met een waarschijnlijk pijnlijk resultaat.


Hardheid van de wielen Skateboards

De hardheid van de wielen wordt gemeten met de durometer.


Indeling van skateboardwielen volgens hun hardheid:

Er zijn verschillende manieren om wielen in te delen volgens de hardheid van het urethaan waarvan zij zijn gemaakt. De meest voorkomende is de "A-schaal", die door de meeste skateboardmerken wordt gebruikt en het meest bekend is bij skateboarders. Hoe hoger het cijfer naast die letter, hoe harder het wiel (95 A is zachter dan 101 A, bijvoorbeeld). 

Deze schaal wordt een beetje onnauwkeurig in hardheid vanaf 101 A, zodat sommige merken zoals Bones andere of aanvullende schalen gebruiken, zoals de B-schaal. Om de overeenkomst tussen de ene hardheidsschaal en de andere te vinden, raadt Bones aan 20 punten bij de B-schaal op te tellen om de A-schaal te krijgen. Met andere woorden, 83 B wielen komen overeen met 103 A wielen, en zijn aanzienlijk harder dan 101 A wielen. 


Hoe kiest u de hardheid van uw banden?

Zoals altijd hangt het af van het gebruik dat u ervan wilt maken en van uw smaak. Harde banden hebben meer snelheid, meer acceleratie en minder grip, maar ze moeten worden gebruikt op min of meer glad terrein. Zachte banden zijn beter geschikt voor oneffen terrein, hebben meer grip maar zijn iets trager. Aangezien het materiaal zachter is, is het ook gemakkelijker om te lijden onder slijtage en vervorming (de gevreesde "flatspots" waarover we het hieronder hebben gehad). 

Als we op gladde vloeren skaten en we vooral technische straattrucs willen doen, zijn we geïnteresseerd in een zo hard mogelijk wiel, omdat we dan meer kunnen glijden als we grinden of trucs doen. Als we ons op alle soorten vloeren willen voortbewegen, is een iets zachter wiel comfortabeler en biedt het ons meer grip.


Soft Skate Wielen (75-92 A)

Zulke zachte wielen worden bijna uitsluitend gebruikt voor cruisers, omdat ze zich perfect aanpassen aan elk soort ondergrond, en als je rijdt heb je misschien liever minder last van stenen en scheuren, zelfs als je snelheid verliest. Ze zijn ook een goed idee als je met je videocamera gaat.


Medium Zachte Skate Wielen (92-95 A)

Ze zijn iets sneller dan de vorige, met zeer goede grip, maar het zal niet zo moeilijk zijn om af en toe een trucje uit te halen of wat meer snelheid op je ritten te krijgen. 


Harde Skate Wielen (96-99 A)

Met een redelijke snelheid, wat grip maar ook makkelijk te glijden in tricks, zijn deze hardheden de beste wielen voor beginners. Ze zijn geschikt voor zowel de straat als voor parken en miniramps.


Skatewielen hoge hardheid (99-101 A en 83-84 B)

Deze hebben de voorkeur van meer ervaren schaatsers. Ze zijn sneller en hebben een hogere acceleratie, waardoor ze perfect zijn voor technischer skateboarden. Ze kunnen echter oncomfortabel zijn op een oneffen ondergrond.


Vormen en soorten skateboard wielen

Core vs. standaard wielen

Bij skatewielen kan het middengat met een hardere kunststof zijn versterkt dan de rest van het wiel, om het lager op zijn plaats te houden. De wielen die dat doen worden "core wheels" genoemd, terwijl de andere gewoon standaard of niet-core wielen zijn. 

Kernwielen besparen gewicht door hun kernmateriaal en zijn vooral goed voor zeer zachte wielen, voor harde wielen zijn ze niet zo nodig.


Gevormde wielen of vormen

Elk wiel kan een andere vorm hebben, waarbij de hoek van de profielkromming en de breedte van het deel dat met de grond in aanraking komt, variëren. Een gladder of zelfs convex profiel vermindert het gewicht van het wiel en betekent dat de kromming van het wielprofiel niet "in de weg zit" op grinds en stoepranden. Wat het grondcontactoppervlak betreft, hoe breder de band, hoe beter de grip en hoe trager de snelheid. Omgekeerd, hoe smaller, hoe groter de versnelling. 

Je kunt meer informatie vinden over de verschillende vormen skateboard wielen die verkrijgbaar zijn door op elk merk wielen te klikken.


Skate wiel technologie

Wielen zijn meestal gemaakt van urethaan, maar er worden steeds meer compounds gemengd om ze veel duurzamer te maken. Het gemeenschappelijke doel van alle merken is wielen zonder flat spots (slijtage aan één kant) te verkrijgen.


Wat zijn flat spots?

Het is gewoon wanneer de band niet meer perfect rond is, en niet meer zo goed ronddraait. Dat gebeurt wanneer het materiaal slijt door slijtage.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u de wielen loodrecht plaatst op de richting waarin u gaat, wat de typische rembeweging is. 

De meeste grote merken hebben hun sterwielen en die zijn extreem hard en resistent, zoals Bones wheels, met de Bones STF, of Spitfire Wheels, met hun Formula Four, of de Elite Urethaan wielen van OJ Wheels, ze zijn bijna onmogelijk te vervormen bij normaal gebruik. 


Skate wielen kopen

Als je skate wielen wilt kopen, kun je in onze Skate Shop de beste skate wielen kopen. Kies uit honderden modellen en merken van de meest prestigieuze en professionele wielen in de industrie zoals: Bones, Spitfire, Ricta Wheels, Santa Cruz Wheels, Powell Peralta Wheels, element wielen, Oj Wheels, Jart wielen.

Koop goedkope eerste prijs skateboard wielen met geweldige prestaties en professionele skateboard wielen. Vergeet niet dat wij een minimumprijsgarantiebeleid hebben, dus bij Fillow kunt u er zeker van zijn dat wij u de beste prijs bieden.

Vanuit onze winkel in Madrid verzenden wij in heel Europa: Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Portugal... en ook naar Engeland.

 

COMPRAR MADNESS

En Fillow tenemos disponible la ultima marca presentada por el grupo Dwindle y que tanto esta gustando a los skaters europeos, estamos hablando de  Madness Skateboards.

Sus tablas son perfectas para un skate profesional gracias a sus calidades de primer nivel. Sus diseños locos y exclusivos son muy buscados por coleccionistas de skate de todas partes: Francia, Inglaterra, Alemania, España, Italia, Portugal... todos están cayendo en las garras de la locura Madness

TABLAS MADNESS

Las tablas skate están fabricadas en diferentes medidas y shapes. Aquí tenéis un listado con toda la información de las tablas sacadas en su ultima colección de 15 tablas:

 1. Beckett - Paquete: 8.75" x 32.5" Wheelbase: 14.5-15" Mellow Concave

 2. Fardell - Colossus 8.5" x 32.6" Wheelbase: 15" Medium Concave

 3. Perelson - Shape Shifter 8.375" x 32.2" Wheelbase: 15" Medium Concave

 4. Clay - Expanded 8.25" x 32.6" Wheelbase: 14.25" Mellow Concave

 5. Drop Out 10.0" x 31.61" Wheelbase: 14.5" Medium Concave

 6. Son 9.5" x 32.0" Wheelbase: 14.5" Mellow Concave

 7. 1825 8.75" x 32.5" Wheelbase: 14.75" Medium Concave

 8. Dreams 8.75" x 32.0" Wheelbase: 14.5" Mellow Concave

 9. X-Ray 8.5" x 32.3" Wheelbase: 14.5" Mellow Concave

 10. Dead Stare 8.375" x 31.8 Wheelbase: 14.25" Mellow Concave

 11. Desiree 8.375" x 32.2" Wheelbase: 15" Mellow Concave

 12. Los Disparates 8.75" x 32.9" Wheelbase: 14.75" Mellow Concave

 13. Factory 8.625" x 32.3" Wheelbase: 14.38" Mellow Concave

 14. Head Peel 8.375" x 31.9" Wheelbase: 14.25" Mellow Concave

 15. Eye of Beholder 8.25 x 32.0" Wheelbase: 14.25" Mellow Concave

 

ROPA MADNESS

La colección de Decks vino acompañada de varios modelos de camisetas y sudaderas básicas que llevan impreso el logo de la marca y dibujos en su misma linea. En colores: negro, blanco, y amarillo fluor, han conseguido completar perfectamente su colección con un producto que definirá aun mas tu estilo skater. Ropa para patinar cómodo y con el mejor estilo.


TEAM MADNESS

El éxito de la marca también es, sin duda, gracias al increíble grupo que la representa, formado actualmente por estos cuatro riders profesionales:

Clay Kreiner

Sam Beckett

Jack Fardell

Alex Perelson

VIDEO MADNESS Mentally Well

En este vídeo podéis conocer mas a algunos de los integrantes del equipo Madness y ver sus productos en movimiento.

Es todo un lujo ver como patinan estos pros.


¿Donde comprar tabla Madness?

En Fillow tenemos la suerte de contar con esta exclusiva colección, nuestra tienda de skate española hace sus envíos a todas las ciudades: Madrid, Barcelona, Valencia, Murcia, Toledo, Santander, Oviedo, Málaga, Lérida, Granada, Sevilla, Almería... y resto de sitios de la península, y a países europeos: Italia, Francia, Alemania, Inglaterra, Holanda...

Ya no hay excusas para no probar sus tablas, las enviamos en 24 horas ya que están disponibles en stock para servir de forma inmediata.

Compra online skate cómodo y seguro desde cualquier sitios y disfruta de patinar con la mejor calidad.